Wat is beter: een analoge of een digitale wekker?

Analoge wekkers waren als eerste beschikbaar op de markt. Analoge wekkers hebben een klassiek uiterlijk. Dat klassieke ziet er vaak fraai uit en is daarom bijzonder geschikt voor decoratieve doeleinden, zeker als het interieur van de slaapkamer een vintage of klassieke stijl heeft.

Het nadeel van analoge wekkers is dat je ze vaak maar voor bepaalde tijden kunt instellen en dat telkens opnieuw moet doen. Daarbij geeft de analoge wekker vaak een tikkend geluid en dit is niet altijd handig voor de nachtrust. De analoge wekker geeft ook altijd hetzelfde geluid en heeft ook geen extra functies anders dan wakker maken en de tijd aflezen. De analoge wekker werkt meestal wel op batterijen waardoor je hem makkelijk overal kunt plaatsen en ook minder duur is.

Digitale modellen hebben meestal de voorkeur. De tijden worden digitaal weergegeven op een scherm, die je kunt instellen op 12 uur AM/PM of de gebruikelijke Europese 24 uur. Digitale wekkers werken meestal op elektriciteit maar soms ook op batterijen. Digitale wekkers hebben verschillende extra functies, zoals temperatuur- en datumweergave, radiofunctie en verschillende wekgeluiden.

Tip: Radiografische Wekker

Een belangrijk element van de digitale wekker is dat er een timer op zit. Zo’n timer zorgt er natuurlijk voor dat de wekker afgaat, maar je kunt er ook voor kiezen om de wekker meerdere keren af te laten gaan, erg handig voor diegenen die telkens weer in slaap doezelen. Sommige modernere varianten van de digitale wekker kunnen je laten wakker worden met jouw favoriete muziek of ander geluid. Dit is een erg goede ontwikkeling aangezien er is aangetoond dat je veel beter wakker wordt met een geluid dat je blij maakt in plaats van dat vervelende ouderwetse lawaai. Dus zo begin je veel beter en gemotiveerder aan jouw dag.

Een andere nóg modernere versie van de wekker is de LED lichtwekker, een wekker met licht, een zogenaamd ‘wake-up’ licht. Deze wekker geeft een steeds feller licht op het moment dat je moet opstaan. Ook deze wekkers hebben meerdere functies zo kun je het licht instellen op bepaalde kleuren om extra sfeer te geven aan jouw slaapkamer. Het grote voordeel van een LED lichtwekker is dat je op een hele subtiele en natuurlijke manier wakker wordt en zo helemaal fris aan jouw dag kan beginnen.

De wekker is erg belangrijk in ons leven, zonder wekkers zouden we immers in ernstige problemen kunnen komen aangezien we ons massaal zouden verslapen en dan overal te laat voor zullen zijn. Gelukkig is er genoeg keuze en zijn er een heleboel mogelijkheden om zelfs met de wekker je slaapkamer te verfraaien en een aangename dagstrart te hebben.

Tags:  

Leave a reply