Wat is het verschil tussen een mezzaninevloer, een entresolvloer en een verdiepingsvloer?

Wat is het verschil tussen een mezzanine vloer, een entresolvloer en een verdiepingsvloer? Eigenlijk alleen de naam. Behalve dat aspect zijn ze precies hetzelfde. Bekend om zijn duurzaamheid en sterkte voor zware industriële werkplaatsen, is mezzanine een semi-permanente vloerstructuur die een raster van structurele stalen kolommen gebruikt om een verhoogde vloer te ondersteunen. Deze kan worden gebruikt voor opslag, productie of kantoorruimte. Het is een tussenverdieping die tussen twee hoofdverdiepingen wordt geplaatst. Ze bestrijken enkel een specifiek gebied tussen de verdiepingen of het plafond en de begane grond en vormen dus niet een volledige verdieping. Het geeft extra ruimte boven de grond of verdieping en kan later worden aangebracht. Het kan zelfs los van de constructie worden geplaatst. Hierdoor zijn ze met bouwtekeningen makkelijk af te stemmen op de specificaties van het gebouw. Zolang een verdieping hoog genoeg is, past een tussenverdieping dus vrijwel altijd.

Waarom verdiepingsvloeren?
een mezzanine vloer is flexibeler dan elk ander soort vloer dat wordt gebruikt met een roosterstructuur die je kunt ontwerpen om een blanco canvas van een vloer te bieden die aan je vereisten voldoet en gespecificeerd is voor zware lasten, zoals machines of andere plaatsen met veel verkeer. Het is ook geschikt voor volledig ingerichte kantoren of restaurant op de begane grond of op de eerste verdieping. De meeste mezzanines verschillen van andere verdiepingen, vanwege hun functionaliteit. Hier zijn enkele soorten entresolvloeren die men kan gebruiken. Voor een industriële of magazijnomgeving kun je bijvoorbeeld palletpoorten gebruiken die bestand zijn tegen het lossen en laden van materialen op de verdiepingsvloer. Indien de materialen gepalletiseerd worden, is de entresolvloer voorzien van een palletpoort. Ze zijn ontworpen om een permanente rand te behouden tussen de bediener en de rand van de vloer, zodat gezondheid en veiligheid voorop staan. Ze zijn er in verschillende maten, groot of klein, te construeren, afhankelijk van het magazijn.

Het gebruik
Mezzanine vloersystemen kunnen vaak de perfecte oplossing bieden om de extra ruimte te leveren die je nodig hebt. Er moet echter zorgvuldig worden overwogen waarvoor de verhoogde vloer zal worden gebruikt. Als het puur om opslag gaat, is het misschien niet de meest effectieve oplossing. Andere entresolvloeren zijn onder meer industriële mezzanine vloeren die ideaal zijn voor productiefaciliteiten en magazijnen en verdiepingsvloeren die het leefbare werkgebied in een kantoor vergroten met behoud van vloeroppervlak en retail-mezzanines voor winkels om vierkante meters te vergroten, wat wordt bereikt door de schapruimte te maximaliseren.

Leave a reply