Waarom plisségordijnen zo enorm populair zijn

Grote kans dat je er weleens van gehoord hebt: top down bottom up plisse. Dit type raamdecoratie heeft de laatste jaren onwijs veel aan populariteit gewonnen. Niet zo gek ook, het is enorm veelzijdig en geeft een onwijs chique touch aan je interieur. Bij Cirluna zijn we gespecialiseerd in raamdecoratie en zien we inderdaad dat steeds meer mensen voor dit type gordijnen kiezen. We zetten daarom graag de voordelen even voor je op een rijtje en leggen uit wat nu precies het verschil is tussen dit type gordijnen en dupligordijn. Die worden namelijk meer dan eens door elkaar gehaald.

Het verschil tussen plisségordijnen en dupligordijn

Het is erg logisch dat beide soorten raamdecoratie weleens door elkaar gehaald worden. Toch is er een duidelijk verschil te vinden tussen beide type gordijnen. Zo heeft het plisségordijn haar naam te danken aan het Franse woord plissé wat namelijk plooien betekent. Dit type gordijnen bestaat namelijk uit een geplooide stof die gemakkelijk in en uit te vouwen is. Dupligordijnen daarentegen zijn dubbellaags. Het echte verschil zit ‘m in het optrekkoord waarmee je de gordijnen oprolt. Bij Dupligordijnen zitten deze namelijk in de stof verweven waardoor je ze van de buitenkant nauwelijks ziet. Dupligordijnen houden daarnaast eerder warmte vast in de winter en warmte tegen in de zomer.

Waarom je moet kiezen voor een plisségordijn

Nu je het verschil weet, kun je beter een keuze maken. Wij raden je erg aan om voor je woonkamer te kiezen voor goedkope plissegordijnen. Het voordeel van dit type gordijnen is namelijk dat ze enorm veel licht doorlaten. In de slaapkamer is dit natuurlijk niet fijn, maar in de woonkamer kan het erg prettig zijn als je raamdecoratie niet gelijk het hele vertrek verduistert. Daarnaast geeft het je woning een luxe uitstraling en geven plisségordijnen je voldoende privacy. Wat wil je nog meer?

Leave a reply