3 x bijzondere schuttingen

Zijn bij jou in de buurt alle schuttingen hetzelfde en wil je die van jou er echt uit laten springen? Lees dan snel verder. In dit artikel geef ik je namelijk drie manieren om je schutting extra bijzonder te maken. Let op: deel deze ideeën niet met de hele buurt, anders heeft straks iedereen een bijzondere schutting en valt die van jou weer in het niet. Het is in sommige gevallen wel belangrijk om de ideeën te bespreken met je naaste buren. Het is tenslotte ook hun erfafscheiding.

Schutting beschilderen

Ben je die saaie houten kleur zat, maar heb je geen zin om een hele nieuwe schutting neer te zetten? Dan is deze optie iets voor jou. Je kunt de schutting namelijk ook beschilderen. Hiervoor kun je iedere gewenste kleur gebruiken. Houd je van een strakke, moderne tuin, dan kan een zwarte schutting bijvoorbeeld erg mooi zijn. Wil je de schutting extra bijzonder maken? Maak dan een soort muurschildering op de schutting. Hierdoor wordt het de eyecatcher van je tuin en kun je altijd vol trots naar je eigen werk kijken. 

Stenen schutting

Hebben al jouw buren diezelfde saaie houten schuttingen? Kies jij dan voor een stenen schutting. Hiermee bedoel ik niet gelijk een gemetselde muur, maar kies bijvoorbeeld voor schanskorven schuttingen. Dit zijn korven welke gevuld zijn met natuursteen. Op deze manier krijgt je tuin ook gelijk een natuurlijke uitstraling. Wil je niet tegen een stenen muur aankijken en vind je een beetje hout ook wel mooi? Je hoeft niet gelijk je hele schutting te vervangen voor de korven. Door de houten schutting af te wisselen met de schanskorven wordt er een speels effect gecreëerd. Voor deze verandering is het wel belangrijk om dit even met de buren te overleggen. Zij kijken er tenslotte ook tegenaan.

Schermen

Schuttingen zijn er om privacy te creëren tussen jou en je buren. Maar wat nou als je buren hartstikke aardig zijn en je het juist wel gezellig vindt om elkaar af en toe te zien? Dan zijn schuttingschermen de oplossing voor jullie. Dit zijn een soort jaloezieën, die je open en dicht kunt zetten. Heb je visite en willen jullie even ongestoord in de tuin zitten? Geen probleem, dan doe je de schermen gewoon dicht. Heb je juist wel zin in een beetje gezelligheid van de buren (en zij ook in jouw gezelligheid)? Zet de schermen dan open. Zo hoeven jullie ook niet de hele tijd bij elkaar op tuinvisite. 

Tags:  

Leave a reply