6 Manieren om te starten met de grote schoonmaak

Het is niet alleen kleding dat opgeslagen en te lang bewaard wordt. Net zoals de broeken die niet meer passen zijn er veel meer spullen die alleen maar in de weg liggen; van oude schoolboeken en VHS videobanden tot mobieltjes en verouderde gordijnen. Als het op verzamelen aankomt dan worden elektronische producten veelvuldig bewaard, ook al zijn deze defect en gebeurt er niets mee. Wie heeft er niet een radio, computer of laptop op zolder liggen die niet gebruikt wordt? Oude elektronica is het favoriete hoarding product voor velen. Nu het buiten wat warmer wordt is het tijd om alles eens goed op te ruimen en te beginnen aan de grote schoonmaak.

Recycle je oude mobieltjes
Hoeveel oude mobieltjes heb jij nog ergens in huis liggen? Het niet ondenkbaar dat een oude mobiel meer oplevert dan 100 euro. Er zijn verschillende inkopers beschikbaar in Nederland die een bedrag willen neerleggen voor je overbodige telefoons. Je bekijkt op het internet de vergoeding die je ervoor krijgt, stuurt de telefoon op vervolgens hoef je alleen maar te wachten tot de betaling je bankrekening bereikt.

Doneer oude brillen
Ergens in een kastlade ligt vaak nog een bril die niet meer gedragen wordt. Weet je dat er in de wereld veel kinderen zijn die niet goed kunnen zien maar geen geld hebben voor een bril? Door je oude bril in te leveren kun je iets goed doen voor een ander terwijl je zelf weer wat meer ruimte in huis overhoudt.

Verkoop je oude kleding
Heb je kleding die je niet vaak gedragen hebt terwijl je er aardig wat voor betaald hebt? Als je nog kledingstukken in goede conditie over hebt, waarom zet je ze dan niet te koop? Marktplaats is nog altijd een prima manier om tweedehands kleding te verkopen. Maak ruimte in je kast en verdien ondertussen een bedrag dat je kunt gebruiken voor andere dingen.

Doneer de nog oudere kleding
Kledingstukken die je niet meer draagt maar die ook niet goed genoeg zijn voor een verkoop hoeven niet tot het eind der tijden in je kledingkast te verblijven. Om de paar maanden is er een actie van het leger des heils en andere stichtingen waarbij oude kleding ingezameld wordt. Maak er geregeld gebruik van door je oude kledingstukken af te leveren voor het goede doel.

Verkoop oude cd’s en dvd’s
Heb je thuis een stapel cd’s of dvd’s die ligt te verstoffen? Met de komst van smartphones en computers is er bijna niemand meer die nog een cd of dvd bekijkt. Muziek wordt geluisterd via Spotify en een film is afkomstig van Netflix. Oude cd’s en dvd’s kun je aan liefhebbers verkopen via een tweedehands website maar je kunt er ook ontelbare DIY dingen mee doen.

Neem deel aan een rommelmarkt
Als je naast de standaard spullen die bewaard worden op een zolder of in een kelder nog meer items hebt waar je vanaf wilt dan is een rommelmarkt een goede keuze. Vooral als je kinderen hebt is het een uitstekende manier om er nog niets voor te krijgen terwijl je kinderen iets leren over geld en de waarde ervan.

Zelfs als je maar een paar spullen kunt verkopen dan maak je al een goede start. Voor iets dat je niet gebruikt geld krijgen is voor iedereen een aantrekkelijk alternatief. Alle andere spullen die je weg wilt doen kun je doneren of gratis weggeven; wat je zelf het fijnst vindt. Met een opgeruimd huis ben je in ieder geval in een goede vorm voor de rest van het jaar.

Tags:  

Leave a reply