6 tips voor badkamerrenovatie

Of het nu gaat om puur esthetische redenen, om functionele verbeteringen of om hydraulische reparaties, uiteindelijk zal de badkamer gerenoveerd moeten worden. En omdat het renoveren van deze ruimte meestal niet erg eenvoudig is, hebben we een aantal speciale tips opgesteld om u te helpen het werk zonder verdere complicaties uit te voeren.

1. Maak een eerdere planning
Elke structurele renovatie moet gebaseerd zijn op eerdere planning. In dit eerste stadium is het belangrijk om te analyseren of het sanitair moet worden gerepareerd, te bepalen of de ruimte moet worden vergroot en te controleren of de muren en afwerkingen moeten worden gebroken.

Het is ook essentieel om absoluut alles te plannen wat u wilt voor uw badkamer en een lay-out van het project te maken. Deze voorbereidende stappen zijn essentieel om een idee te krijgen van hoe de omgeving er na de renovatie zal uitzien.

2. Respecteer uw budget
Bereken een maximumbedrag aan uitgaven en doe uw best om dit budget te respecteren. Om dit te doen, onderzoek en vergelijk prijzen, onderhandelen over speciale voorwaarden met de winkel, denken over de kosten-batenverhouding van producten en prioriteit geven aan de eerlijke prijs op arbeid – zonder de kwaliteit op te geven.

U zult zien hoe deze super eenvoudige maatregelen al een enorm verschil zullen maken in de uiteindelijke kosten van uw werk.

3. Huur geschoolde arbeidskrachten in
Het maakt niet uit of uw renovatie het doel heeft om het uiterlijk van de omgeving te veranderen, de ruimte uit te breiden of het sanitair te herstellen, het is noodzakelijk om gespecialiseerde arbeidskrachten in te huren om de dienst te doen.

Vergeet niet dat het zelfs bij kleine werken belangrijk is om de hulp van een ingenieur of een architect in te roepen. Daarnaast heeft u waarschijnlijk een goede metselaar en een betrouwbare loodgieter nodig. En uiteindelijk moet je misschien zelfs een elektricien inhuren.

4. Doe enkele taken zelf
Sommige diensten in badkamer renovaties vereisen geen professionals! Dus als u een beetje geld wilt besparen en gebruik wilt maken van uw vaardigheden, weet dan dat er verschillende dingen zijn die u zelf kunt doen, zoals het installeren van kasten, douches en het vervangen van de afwerkingen voor de registratie.

5. Kies de juiste afwerking
Als het gaat om het renoveren van uw badkamer, wees dan voorzichtig met het kiezen van vloeren en bekledingen. Richt u niet alleen op de prijs, maar ook op de schoonheid en duurzaamheid van de producten.

Analyseer ook de plaats van gebruik van het product om te zien of het wel of niet in de badkamer geplaatst kan worden. Voor de wanden is het ideaal om te kiezen voor verticale tegels, omdat deze de indruk wekken dat de rechtervoet van de kamer hoger ligt. Wat de kleuren betreft, weet dat de lichte tinten het gevoel geven dat de ruimte groter en schoner is.

6. Kies voor functioneel meubilair
Om van elke badkamerruimte te kunnen genieten, is het ideaal om geplande meubels te bestellen. Als u op zoek bent naar meer functionaliteit en zuinigheid, kunt u ook kant-en-klare kasten kopen.

In de markt zijn er modellen voor alle smaken, budgetten en stijlen. Maak van de gelegenheid gebruik om het meubilair aan te vullen en te accentueren met een mooie spiegel en functionele accessoires zoals organizerboxen, dienbladen en bankpakketten.

Leave a reply