Besparen op energiekosten doe je met ledverlichting

Je hebt er vast wel eens van gehoord: ledverlichting. Ledverlichting vind je tegenwoordig bijna altijd terug in nieuwbouwwoningen en dat heeft een logische reden: ledverlichting is energiezuinig. Heb jij nog halogeenlampen of gloeilampen in huis? Het is nu de tijd om er iets aan te doen. Ook je portemonnee zal je dankbaar zijn. 


Bespaar op de lange termijn

Als je in een lampenwinkel staat valt het je misschien op: ledlampen zijn duurder dan gloeilampen. Dat klopt helemaal, maar het is bij de aanschaf van nieuwe verlichting belangrijk om rekening te houden met de kosten op lange termijn. Een ledlamp gaat in verhouding veel langer mee dan een gloeilamp, soms tot wel 25 keer! Dat betekent dus dat in de tijd die een ledlamp brandt je 25 nieuwe gloeilampen moet aanschaffen. En dan ben je met een ledlamp toch opeens een stuk voordeliger uit. 


Lagere energierekening

En dat niet alleen. Je bespaart nog meer kosten met de aanschaf van ledverlichting. Ledlampen zijn ontzettend energiezuinig. Een ledlamp kan tot wel 90% energiezuiniger zijn dan een gloeilamp. Dit komt doordat gloei- en halogeenlampen maar 10% van de energie gebruiken om licht te produceren. De rest gaat op in warmte. Als je wel eens een brandende gloeilamp per ongeluk hebt aangeraakt, weet je al hoe ontzettend heet gloeilampen worden. Allemaal energie waar jij voor betaalt, maar niets aan hebt. Door te investeren in ledverlichting zal het totaalbedrag van jouw energierekening een stuk lager worden.


Van vloerlamp tot inbouwspots

Van een vloerlamp of hanglamp is de verlichting heel eenvoudig te vervangen, maar wist je dat ook inbouwspots vervangen kunnen worden voor ledverlichting? Laat bijvoorbeeld led downlights installeren. Deze lampen worden in een plafond ingebouwd of opgebouwd. Led downlights geven een mooi egaal licht zonder schaduwen. 

Leave a reply