Betrouwbaar alarmsysteem winkel

Alarmsysteem voor je winkel

Een betrouwbaar alarmsysteem toevoegen aan je winkel is zeer belangrijk. Een alarmsysteem is vooral belangrijk voor:

  • Zelfbedieningswinkels
  • Juweliers
  • Kleine winkels zoals tabakszaken
  • De shop bij een pompstation

Soorten alarmen

Al zolang als er winkels zijn hebben die bedrijven het zwaar te verduren. Zelfbedieningswinkels zijn gevoelig voor diefstal door klanten, kleine afgelegen winkels die tabakswaren en kranten verkopen voor overvallers, en een overtreffende trap hierin zijn juweliers en tankstations. Bij juweliers en tankstations kunnen zelfs vuurwapens ingezet worden. Dan moet fraude door het eigen personeel niet onderschat worden. Dit alles bovenop ‘de gewone’ criminaliteit zoals inbraken wat in ieder bedrijf kan voorvallen. Een betrouwbaar alarmsysteem toevoegen aan je winkel is daarom meer noodzaak dan een keuze. Dat neemt niet weg dat het alarm moet afgesteld zijn op het type winkelbedrijf. Daarom zijn er verschillende soorten alarmen voor winkels. De meeste bekende, en dit omdat iedereen dat ziet, zijn de systemen in zelfbedieningswinkels. Iedereen is immers klant in zo’n winkel, iedereen kent de poortjes waar je doorloopt als je de winkel verlaat. In de winkel zelf hangen spiegels en camera’s die de klant goed in de gaten houden. Het is weer een heel ander systeem als die juwelier met vitrinekasten die niet stuk zijn te slaan, maar wel met een overvalknop.

Standaard systemen

Naast of bij de specifieke alarmsystemen is een standaard betrouwbaar alarmsysteem toevoegen aan je winkel belangrijk. Je moet dan denken aan anti inbraak, bewegingsmelders in de zaak als de winkel gesloten is. Daar nog een rook- of brandalarm bij is eenvoudig te realiseren, het is alleen een sensor meer monteren, het gaat via hetzelfde kastje als anti inbraak. Over het algemeen zijn dat soort systemen zeer goed te installeren in ieder winkelbedrijf. De systemen zijn betrouwbaar en niet te omzeilen. Bij volledige afwezigheid, bijvoorbeeld een weekje weg, kan het alarm naar een meldkamer gaan. Anders gaat het alarm naar een app op de smartphone. De standaard alarmsystemen zijn zeer goed en betrouwbaar.

Laten installeren

Bij een betrouwbaar alarmsysteem toevoegen aan je winkel hoort goede kwaliteit, en een goede afstelling. Je moet ten alle tijde loos alarm voorkomen, want bij te vaak vals alarm reageert niemand meer op het alarmsignaal. Nu zijn veel winkeliers handige mensen en daardoor goede doe-het-zelvers, maar een alarmsysteem moet je laten installeren. Redenen om een betrouwbaar alarmsysteem toe te voegen aan je winkel zijn er meer dan genoeg.

Bron: Pro-Alarm

Leave a reply