Bouclé eetkamerstoel – behaaglijk comfortabel aan het diner

Ze zijn in, het is een trend en iedereen heeft het erover. De bouclé eetkamerstoel. Ook andere meubels van bouclé worden tegenwoordig erg gewaardeerd. De stof is gemaakt van geweven stukjes die lussen vormen waardoor de stof haar aanzien en feel krijgt. We danken de populariteit van de stof aan een modehuis, het Franse Chanel. Chanel maakte als eerste de nu iconische mantelpakjes met de geweven stof bouclé. 

Geweven zachtheid met Bouclé eetkamerstoel

Bouclé en teddy zouden op het eerste gezicht dezelfde stof kunnen zijn. De zachte uitstraling doet dat tenminste denken. Toch zijn beide stoffen niet helemaal gelijk aan elkaar. Want als je teddy oppakt voelt dat aan als een soort schapenvacht. Bouclé heeft wel de looks van wolligheid maar dat voelt niet helemaal zo. Toch zijn ze wel zo gelijk dat ze in dit artikel door elkaar gehusseld worden. Bouclé of teddy wordt dus gemaakt via een hele eigen weeftechniek. Daarbij worden twee gespannen draden getwijnd. De ene draad heeft minder spanning dan de andere en daardoor krijg je lusjes. Door deze weefmethode slijt de stof veel minder snel dan andere stoffen. En dat betekent dat gestoffeerde meubels, en ook een bouclé eetkamerstoel, langer in je woonruimte kunnen pronken.

Bouclé eetkamerstoel, de verzachting van je interieur beeld

De heersende zachte woontrend nodigt meubilair uit waarin bouclé verwerkt is. Dan gaat het om zitmeubilair zoals eetkamerstoelen, fauteuils, banken en poefjes. Allemaal heerlijk zacht en om echt in weg te kruipen. Echter, zet nu niet je hele kamer vol met al die zachtheid want geen enkele woonstijl zal daar beter van worden. Meubels die bekleed zijn met bouclé moet je op slechts een enkele plek inzetten. Dat geeft een beter effect dan een hele zithoek van bouclé. Twee of drie items, dat is echt de max. Aan de andere kant past bouclé bij letterlijk elke interieurstijl, zelfs de industriële! Hoewel de minimalistische stijl en de Scandinavische woonstijl zich er beter voor lenen. Dat komt ook door de natuurlijke kleuren van bouclé: ivoor, wit en beige. Bouclé verhoudt zich ook prima bij planten en mangohout. Een woontrend zoals Urban Jungle vibreert ook opperbest met een paar bouclé items.

Bouclé wil geen zachte concurrentie in de buurt

Pas wel op met andere zachte stoffen in combinatie met bouclé. Zet geen bouclé meubel in de buurt van bijvoorbeeld je velours overgordijnen. En zet geen bouclé gestoffeerde eetkamerstoel vlakbij een velvet draaifauteuil. Velvet, fluweel en velours gaan niet goed samen met bouclé of teddy. Heb je al veel velvet en velours in huis en wil je er toch bouclé bij? Houd het dan klein en koop een paar kussentjes van die stof.

Bouclé eetkamerstoel betekent rust in de tent

Een van de mooiste toepassingen van bouclé is bij de stoffering van eetkamerstoelen. Dat is pas echt luxe tafelen. Omdat je vaak een hele set eetkamerstoelen hebt, zorgen ze samen voor een enorme rust in je eethoek. Vooral in combinatie met stoelen die ronde vormen hebben, zijn ze pareltjes aan je eettafel. En ook voor diegenen die lang aan tafel blijven hangen, is het een zacht genoegen om op een bouclé eetkamerstoel te kunnen zitten.

Leave a reply