De juiste topper voor je bed kopen

Een comfortabele matras is de sleutel tot een goede nachtrust, maar het kopen van een nieuwe kan prijzig en onhandig zijn. Het goede nieuws is dat een matras topper een eenvoudige oplossing kan zijn om je bed veel comfortabeler te maken om op te slapen. Het is ook ideaal voor situaties waarin je niet thuis bent (zoals in een studentenhuis of een zorginstelling) omdat het gemakkelijker te vervoeren is dan een matras. De juiste matras-topper kan kussen-achtige zachtheid geven als het bed te hard is, of meer stevigheid geven als je meer ondersteuning nodig heeft. Er zijn zelfs verkoelende opties als jouw matras je nachtelijk zweet bezorgt en opties met koudschuim toppers voor mensen met rugpijn. Er zijn heel veel verschillende toppers om uit te kiezen. Het ligt eraan wat je wel en niet belangrijk vind voor een topper. Heb je last van rugpijn of pijn aan je gewrichten, dan kun je beter ondersteunende toppers gebruiken. Vind je je matras te hard, dan kun je beter een verzachtende topper kiezen. Hieronder staan alle verschillende soorten uitgelegd.

Wat zijn de meest comfortabele matras toppers?

Er zijn heel veel verschillende toppers om uit te kiezen en er is niet een one-size-fits-all oplossing, dus hier zijn factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van de meest comfortabele matras topper:

Dikte: Een goede topper moet ten minste twee centimeter zijn, maar een dikkere optie zal meer ondersteuning bieden, vooral als het gaat om schuim toppers. Als je slechts op zoek bent naar een kleine upgrade, kies dan voor een dunner model.

Zachtheid: Als het matras te stevig is, kan het toevoegen van een donzen of fiberfill topper pluche comfort geven, zodat het niet zo hard aanvoelt.

Ondersteuning: Als je pijn voelt wanneer je wakker wordt, kan het toevoegen van een schuimtopper de stevigheid verhogen of drukverlichting geven rond je gewrichten.

Temperatuurregeling: Sommige matrassen kunnen nachtzweten veroorzaken omdat ze warmte rond het lichaam vasthouden, dus je kunt kiezen voor een topper met verkoelende functies.

Onderhoud: Veel matras toppers zijn niet wasbaar, vooral degenen die gemaakt zijn van schuim. Als dit belangrijk voor je is, zoek er dan een die je in de wasmachine kunt wassen.

Certificeringen: Om er zeker van te zijn dat er geen schadelijke niveaus van chemische stoffen in de materialen zitten, kijk naar keuringslabels op schuim toppers. Controleer bij donzen toppers of ze voldoen aan de Responsible Down Standard (RDS), die garandeert dat de eenden en ganzen op humane wijze worden behandeld.

Conclusie

Door rekening te houden met bovenstaande eigenschappen van toppers kan je makkelijker de afweging maken welke topper aansluit bij jouw persoonlijke voorkeur. Mocht je nog steeds geen keuze hebben maken dan is het altijd mogelijk om online te ori├źnteren en eventueel te informeren bij de online klantenservice van diverse gespecialiseerde webshops. Op deze manier ben je verzekerd van de juiste topper. Veel succes met jouw zoektocht.

Tags:  

Leave a reply