De voordelen van een zit sta bureau

Waarom kiezen voor een zit sta bureau? In deze tijd is het werken op een gezonde en ergonomische manier van groot belang voor onze gezondheid. Het is daarnaast het werken van de toekomst waarin iedereen om zijn lichaam denkt. Dat veel zitten niet goed is voor de gezondheid zal menig mens begrijpen. Alleen hoe zorg je voor een goede verhouding tussen het zitten en staan op een dag?

Een handig middel hiervoor is een zit sta bureau. De voordelen van een zit sta bureau zijn groot doordat je het werk kunt combineren met een goede verhouding tussen zitten en staan. Om aan te tonen waarom het zo effectief is geven we hieronder een aantal voordelen op een rij.

1. Vrolijker en meer energie


Een studie uit Amerika heeft aangetoond dat mensen die zitten en staan afwisselen over het algemeen vrolijker zijn. Bovendien merkten ze dat stress afnam en dat ze meer energie overhielden voor na een werkdag

2. Geen rugklachten meer


Tijdens het staan maakt je rug een betere houding dan wanneer je zit. Dit betekent dat er voor een natuurlijke houding ontstaat voor de wervelkolom in je rug. Dit zorgt meer evenwicht en is ook een van de redenen waarom iemand met rugklachten liever staat dan zit.

3. Meer tijdswinst


In Nederland is het concept nog redelijk nieuw: staand vergaderen. Onderzoek heeft aangetoond dat staande vergaderingen tot wel 25% sneller gaan dan een zittende variant. Daarnaast is er gekeken wat het doet met de genomen besluiten. Wat blijkt? De besluiten zijn even goed, alleen houd je meer tijd over voor andere werkzaamheden.

4. Beweging


Wanneer je staand aan het werk bent is de kans groter dat je tijd neemt om te bewegen. Zo is het eenvoudiger om snel richting een koffieapparaat te lopen wanneer je staat. Zitten is de drempel om te gaan bewegen groter waardoor dit minder gebeurt.

5. Hogere productiviteit


Hersenen worden in een hogere mate geactiveerd wanneer iemand staat. Dit betekent dat de hersenen scherper zijn en helderder kunnen nadenken. Het gevolg is een verbetering in concentratie wat uiteindelijk leidt tot meer productiviteit.

6. Voorkomen van ziektes


Met een zit sta bureau wordt het werken veel dynamischer. Wanneer je een juist combinatie hebt tussen het zitten en staan kan dit vervelende ziektes voorkomen. Het is bekend dat veel zitten leidt tot een hogere kans op vaatziektes, diabetes en meer. Door regelmatig te staan heb je het voordeel dat dit voorkomen kan worden.

Tags:  

Leave a reply