Dit is alles wat jij moet weten over boomverzorging

Wanneer jij de indruk krijgt dat jouw boom of de boom van iemand anders het binnenkort een keer gaat begeven, wil je er uiteraard alles aan doen om dit te voorkomen. Wanneer jij goed op de hoogte bent van alle ins en outs van de boomverzorging, kun jij er misschien nog wel voor zorgen dat de boom snel opknapt en lekker kan blijven staan. In dit artikel lees je alles wat je moet weten om die ene boom te verzorgen en kun je na afloop zeker zeggen dat jij genoeg weet over het verzorgen van deze, maar ook vele andere bomen! 

Wat is boomverzorging?

Boomverzorging omvat alle werkzaamheden die nodig zijn om een boom gezond en verzorgd te houden. Goede boomverzorging begint al bij het planten van bomen. Door een boom op de juiste wijze te planten, kunnen veel problemen in de toekomst worden voorkomen en krijgt de boom een zo goed mogelijke start. Na het planten gaat de boomverzorging verder met regelmatige controles op boomziektes en zo nu en dan een snoeibeurt om de vorm van de boom te behouden. Los van de vorm is het ook belangrijk dat de boom niet te veel takken krijgt en je er uiteraard voor zorgt dat een boom een zo lang mogelijk, gezond leven kan leiden. 

Waarom is boomverzorging zo van belang?

Zoals al even kort vermeld, is niets vervelender dan tegen een vrijwel dode boom aankijken. Bomen zijn over het algemeen prachtig en brengen echt de natuur een stuk dichter bij je. Met name op bepaalde plekken zijn bomen aan het ‘uitsterven’. Denk hierbij aan bomen in de drukke stad. Wanneer er nu nog een boom op zo’n plek staat staat en je merkt dat deze boom het waarschijnlijk niet heel lang meer zal uithouden, is het van belang dat jij precies weet waar deze boom behoefte aan heeft. 

Boomverzorging: zelf uitvoeren of uitbesteden

Heb jij een aantal prachtige bomen in jouw tuin of op jouw terrein staan en twijfel je of je de boomverzorging zelf uit kunt voeren of dat het verstandiger is om het uit te besteden? Over het algemeen kun je, wanneer je enigszins verstand hebt van tuinieren, de kleine bomen prima onderhouden. Dit is geen enorme uitdaging. Grotere en oudere bomen brengen vaak meer gevaren met zich mee, waardoor het aan te raden is om de boomverzorging van deze bomen uit te besteden aan een ervaren boomverzorgingsbedrijf.

Leave a reply