Dit zijn de drie mooiste deuren in 2022

Of je het nu bij die hippe buurvrouw hebt gezien, bij VT Wonen, bij die onbetaalbare droomwoonwinkel of bij “Kopen zonder kijken” je hebt vast vaak gedacht in 2022: “zo’n stalen deur, die wil ik ook!” Een mooie deur geeft karakter, openheid of juist gezelligheid aan je binnenruimte en de keuze voor een deur is er dan ook niet zomaar eentje. Benieuwd naar de nieuwste trends? Lees snel verder.

1. De dubbele stalen deur

Het kost misschien wat ruimte, maar als je echt voor een eyecatcher van een stalen deur wil gaan, kies je voor een dubbele stalen deur. Dit geeft niet alleen een ruimtelijk effect, maar ook een bijzonder luxe uitstraling. Bovendien kan je dergelijke deuren helemaal op maat laten maken waardoor ze precies in jouw ruimte passen. Wil je de stalen deuren nóg sprekender maken? Denk er dan aan om een patroon in je staal te laten aanbrengen; super strakke rechthoeken, een ruit of juist sierlijke krullen; er is heel veel mogelijk en door gebruik te maken van een dubbele deur wordt het niet snel te druk. 

2. De deur met kathedraalglas

Sommige mensen durven het niet aan om voor een stalen deur te kiezen omdat ze niet graag van de ene ruimte zo de andere ruimte inkijken. Mede daarom zijn stalen deuren met kathedraalglas tegenwoordig super in trek. Met dit lichtgeblurde glas houd je de prachtige lichtinval en moderne look and feel die je wil als je voor een stalen binnendeur kiest, maar heb je ook nog privacy in de slaapkamer of ruimte voor rommel in de gang. Een bijkomend voordeel van kathedraalglas is dat je vette vingers van je kinderen, vlekken en eventuele krasjes minder goed ziet. Wij verwachten dat deze trend zich dus ook in 2023 nog wel even voort zal zetten!

3. De messing deur

Stalen deuren zijn tegenwoordig – net alsvisgraatvloeren – te krijgen in veel verschillende maten, kleuren en stijlen. Er zijn dus veel keuzes te maken: wil je een plafondhoge deur, wil je een schuifdeur of scharnierdeur, wil je een werkje in het glas of juist niet? En wat dacht je van de kleur? Het staal hoeft tegenwoordig helemaal niet meer perse zwart te zijn. Wellicht past een zachte grijstint beter bij de zandtonen in je woonkamer, wil je kiezen voor een dromerige groenkleur op het staal of ben je meer gecharmeerd van chroom. Een van de mooiste opties qua kleuren in 2022 is de messing deur. Met deze goudtint heb je direct een hele gave stijl te pakken die iedereen met warmte en smaak zal associëren. Bovendien valt messing ook heel goed te combineren met andere interieurtrends; veel patronen, houttinten en diepe stoffen staan hier prachtig bij. Wat is jouw ideale stalen deur?

Leave a reply