Duurzaam met de kringloop

We lezen het steeds meer, duurzaam omgaan met het milieu, onze energie, maar ook zeker met onze meubels en inrichting. Meubels en producten recyclen is helemaal hot, dus bezoeken we ook steeds vaker de kringloop. Maar hoe scoor je hier nu de leukste juweeltjes?

Waarom naar de kringloop?

Om internet zijn talloze websites te vinden, die je tips kunnen geven om bewuster met ons milieu om te gaan. De website Groenestadwoning.nl is er hier 1 van. Deze website geeft je tientallen tips waar je meteen je voordeel mee kunt doen op het gebied van interieur en wonen. Maar wij hebben er ook 1, een bezoek aan de kringloop. Een bezoek aan de kringloop is leuk omdat je vaak thuis komt met dingen waar je eigenlijk niet naar op zoek was. Het voelt een beetje als schatgraven. Je vind de leukste dingen, terwijl je dat misschien niet had verwacht. Spulletjes waarbij je direct een idee krijgt om deze ergens neer te zetten of misschien wel te pimpen.

Tips voor je bezoek aan de kringloop

De beste tip is eigenlijk om niet in het weekend te gaan maar doordeweeks, het is dan een stuk rustiger en je kunt beter rond kijken. Wanneer je gaat voor accessoires ga dan voor 1 kleur of stijl. Bijvoorbeeld alles in het rood. Dit geeft echt een heel mooi effect als je dit allemaal bij elkaar zet. Ook kun je natuurlijk voor een bepaalde stijl gaan. Haal bij de bouwmarkt een spuitbus in de gewenste kleur, en spuit alles dezelfde kleur. Je zult versteld staan van het resultaat.

Meubels van de kringloop

Meubels die je bij de kringloop kunt kopen, zijn vaak nog in prima staat. Echter de oude eigenaar heeft ze weggedaan omdat ze kleiner zijn gaan wonen, samen wonen of gewoon een ander interieur wilde. Dat wil dus niet zeggen dat ze slecht zijn. Waarschijnlijk kunnen ze nog prima een tweede ronde mee en ben jij er hartstikke blij mee!

Bron: https://woonaanrader.nl/

Tags:  

Leave a reply