Een design bureaustoel wijkt af van de ‘gewone’ kantoorbureaustoel

Design bureaustoel

Design bureaustoelen zijn zeer gewild. Een kantoorplek kan saai en niet-inspirerend zijn voor velen. Om dit te doorbreken wordt er steeds vaker gekozen voor een mooie afwerking van de werkplek. Een mooie, inspirerende werkplek werkt motiverend en inspirerend en verhoogd daarmee de effici├źntie van werknemers. Een design bureaustoel is hierbij niet op de laatste plaats erg belangrijk in. Een bureaustoel design die de werknemer aanspreekt in zijn of haar persoonlijkheid en interesses kan het werkplezier vergroten.

Een design bureaustoel is een bureaustoel met vaak een bijzonder en zeer goed afgewerkt ontwerp. Ontwerpers proberen met hun design bureaustoel de klant te intrigeren, verassen en/of inspireren en gaan bij de bureaustoel altijd voor een design dat daarnaast comfortabel is. Wanneer een bureaustoel nou ‘design’ is, is niet altijd even makkelijk te zeggen. Een bureaustoel van de Ikea kan als design worden gezien, maar velen zullen een bureaustoel alleen een design bureaustoel noemen wanneer creatieve en vernieuwende ontwerpers de stoel ontwikkeld hebben.

Een design bureaustoel wijkt af van de ‘gewone’ kantoorbureaustoel. Waar gewone bureaustoelen vooral worden gemaakt om praktisch te zijn, moet een design bureaustoel ook esthetisch sterk zijn. Hoe dit wordt bereikt, hangt van de designer. Een bureaustoel design dat zeer simplistisch is kan onder de noemer ‘design’ vallen, maar een bureaustoel design met veel detail kan ook zeer zeker als design gezien worden. In de huidige tijd zijn design bureaustoelen vooral van het simplistische ontwerp. De bijzonderheid in deze stoelen zit hem dan vaak in het gebruik van materiaal, subtiele details in de vorm en afwerking, en kleur.

Leave a reply