Een hardhouten tuindeur maakt jouw woning helemaal af

Steeds meer mensen kiezen voor een hardhouten tuindeur. En dat is helemaal niet zo vreemd. Deze tuindeuren bieden je namelijk verschillende voordelen. Het zorgt voor die ene finishing touch in jouw tuin én je bent verzekerd van een deur die jarenlang meegaat. Ook zijn de deuren een ideale verbinding tussen jouw huis en tuin, hardhout isoleert goed en inbrekers maken geen schijn van kans! Dat wil jij toch ook?

Een warm welkom als je kiest voor een hardhouten tuindeur

Zodra je je gaat oriënteren op het gebied van hardhouten tuindeuren, merk je al snel dat er eindeloze mogelijkheden zijn op het gebied van het ontwerp. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deur met of zonder bovenlicht en zijlicht te laten maken. Maar je profiteert nog van veel meer voordelen als je de keuze maakt voor deze houtsoort. Welke dat zijn lees je hier:

  • Hardhouten tuindeur zijn aanpasbaar aan de architectuur van jouw woning. Zo bestaan er karakteristieke deuren voor jaren ’30 woningen of minimalistische ontwerpen voor een nieuwbouwproject.
  • De deuren passen binnen iedere bouwmethode.
  • Hardhout heeft een warme uitstraling, waardoor het perfect bij klassieke en moderne woningen past.

Maak jouw huiskamer optisch groter

Niet alleen zorgt hardhout voor bescherming tegen geluidsoverlast en de gure weersinvloeden. Als je kiest voor hardhouten tuindeuren met bovenlicht of zijlicht merk je snel dat jouw huiskamer optisch groter lijkt. Hoge verbouwkosten zijn dus verleden tijd en je kiest voor een duurzaam alternatief. Ook al worden kunststof deuren steeds mooier en beter, het charismatische en de sfeervolle uitstraling van natuurlijke, hardhouten tuindeuren kan het nooit overtreffen!

Beglazing in de vorm van HR++ glas

Regelmatig worden hardhouten tuindeuren geleverd met HR++ glas. Ben jij al bekend met deze glassoort? De soort staat er om bekend dat het beter isoleert dan bijvoorbeeld enkel glas of standaard dubbel glas, waardoor jij ervan verzekerd bent dat de warmte in huis blijft. Wel zo fijn tijdens de koude en donkere winterdagen! Je bespaart hierdoor op je energierekening en je ervaart niet langer meer tocht en geluid van buiten bij de ramen.

Vergroot de veiligheid met meerpuntsluitingen en hang- en sluitwerk

Je wilt overdag, ’s avonds en ’s nachts veilig kunnen leven. Maar wist je dat een inbreker ongeveer een halve minuut nodig heeft om binnen in een huis te komen dat niet goed beveiligd is? Tijd om daar verandering in aan te brengen! Kies je voor een nieuwe hardhouten tuindeur, dan is het verstandig om deze te voorzien van meerpuntsluitingen. Ook hang- en sluitwerk dat aan de juiste richtlijnen voldoet is aan te raden. Wanneer start jij met het beveiligen van jouw woning?

Bron: superrenovatie.nl

Leave a reply