Een houten binnendeur met glas is net even anders

De geschiedenis van de binnenhuisarchitectuur heeft aangetoond dat een binnendeur met glazen panelen een uitstekend vintage uiterlijk geeft aan welk huis of appartement dan ook. Om feitelijk te zijn, heeft een houten binnendeur met glas een natuurlijke mooie uitstraling. Binnendeuren met glazen panelen kunnen echter van elk ontwerp worden gemaakt om te voldoen aan elke speciale architecten eis. Binnendeur met glazen panelen zijn niet alleen uniek in welk ontwerp dan ook, maar bieden nog andere voordelen. Dit soort deuren voegen een gedurfde en tijdloze verklaring toe aan de ruimtes van je woning. De warmte van het hout biedt historische charme ‒ of je het nu wil verkopen en het interieur hiermee wil opfleuren of je wilt gewoon een goede eerste indruk maken bij de bezoekers.

Voeg smaak toe aan je woning met een vintage houten binnendeur met glas


Een van de belangrijkste voordelen van binnendeuren met glas zijn de goede of effectieve isolerende eigenschappen. Ze ontketenen ook een hoge energie-efficiëntie. Desondanks kunnen ze als basis van vrijwel elke houtsoort worden vervaardigd. Binnendeuren met glazen panelen hebben een grote weerstand en duurzaamheid tegen wasem en vocht. Als het gaat om de installatie ervan, is een houten binnendeur met glas makkelijk te installeren. Ze hebben iets meer onderhoud nodig in verband met schoonmaken, dit komt door het raamwerk wat stofgevoelig is.

Ze zijn duurder dan een saaie kale standaard deur. Deze deuren zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, bouwstijlen en vormen. Kies je een massieve houtsoort, dan kom je al gauw uit bij mahonie, eiken, meranti of bijvoorbeeld merbau. De goedkopere houtsoorten omvat grenen, vuren, accoya, populier, enzovoorts. Wil je een houten deur van verfkwaliteit, dan is hout ‒ meestal populier of multiplex ‒ met een vlakke ondergrond geschikt, omdat deze vrij zijn van gedetailleerde houtnerf patronen zonder knoesten.

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten


Hout wat geschikt is voor verfkwaliteit biedt het beste resultaat voor vlekkeloze en glad geschilderde deuren. Eiken of tropisch hardhout zal meer kosten, maar ze zijn beter bestand tegen weersinvloeden en zonlicht. Hardhout is een hardere en dichtere houtsoort dan andere soorten vanwege de natuurlijke oliën in het bos. Kies je een hard houten binnendeur met glas dan haal je een duurzaam product in huis die bij onderhoud twee keer zo lang meegaat als andere houtsoorten.

Door het gebruik van moderne materialen zijn binnendeuren met glas vrij duurzaam en sterk. Tegenwoordig gebruiken de fabrikanten massief glas die ze op een veilige manier als panelen bevestigen. Het hebben van dit soort deuren kunnen een esthetische uitstraling geven aan elke kamer. De invoegingen laten gemakkelijk het licht door, waardoor het een leuke oplossing is voor kleine en donkere kamers, omdat het een visuele openheid biedt.

Kies het glas wat je leuk vindt

Er zijn tal van aantrekkelijke glazen binnendeuren verkrijgbaar met verschillende soorten glas. Mat, getextureerd of getint glas biedt meer privacy ‒ transparante invoegingen voegen meer licht toe. Of neem bijvoorbeeld gebrandschilderde glazen panelen, die zien er chic en mooi uit. Met een ruime keuze aan verschillende deuren voorzien van traditionele rechthoekige glazen panelen of moderne ronde, halfronde, driehoekige, golvende of andere fantasievormen, is er altijd een houten binnendeur met glas die bij je past. Je kunt je eigen ideeën hierin ontwikkelen om je interieur nog meer persoonlijk te maken.

Bron: atmyhome.nl

Leave a reply