Een meubel kopen: zo weet je zeker dat je de juiste kiest

Wil jij een nieuw meubel kopen, zoals een bed, een zitbank, een boekenkast of een dressoir, dan wil je natuurlijk met de beste optie thuiskomen. Dit is een meubel dat moet passen bij je huidige interieur, het moet de functies aanbieden die jij nodig hebt en het moet voldoen aan je financiële eisen. Je wilt een meubel dat lang meegaat, lang mooi blijft en dat dus van goede kwaliteit is. Het succes van je missie wordt bepaald door de mate van voorbereiding die je erin kunt steken. De onderstaande informatie is opgesteld voor iedereen die een meubel wil kopen dat aan alle strenge eisen voldoet.

Een meubel kopen met een moodboard

Als je slechts één meubelstuk nodig hebt, dan is er waarschijnlijk al een bepaalde stijl in de kamer waar deze bij moet passen. Maar ook als je al een stijl en ontwerp hebt, kan het maken van een moodboard verduidelijking bieden. Stel een moodboard samen met de kleuren, materialen en de stijl van de kamer waar het meubelstuk in komt. Vervolgens ga je op zoek naar meubelen die daar bij passen. Tegenwoordig doe je dit allemaal digitaal, met Pinterest bijvoorbeeld. Zie je een meubel om te kopen, plaats deze dan naast je moodboard en je ziet direct of het past bij wat er nu al in je kamer staat. Je moodboard fungeert als referentie en rode draad tijdens het gehele proces.

Maak een plattegrond op schaal

Teken de kamer uit op schaal. Als je de huidige inrichting niet wilt veranderen, dan voeg je de meubelen die er nu in staan ook in op schaal. Wil je de huidige inrichting wel veranderen, dan teken je de meubelen die je al hebt op schaal uit op een apart papiertje en knip je ze uit. Nu plaats je deze op verschillende plekken in je op schaal getekende kamer en schuif je ze rond, net zo lang tot je de beste inrichting hebt gevonden. Je kunt dan ook gemakkelijk zien waar het meubel dat je kopen gaat het beste past en wat de beste afmetingen zijn. Heb je eventueel al enkele meubels gezien die je mooi vind, knip die dan ook uit op schaal en plaats ze in je kamer. Dit is een uitstekend visueel hulpmiddel waarmee je direct ziet wat de beste plaatsing is voor al je meubilair als je meubel kopen gaat.

Kies een winkel en een meubel uit

Je hebt de afmetingen, je weet de stijl, nu moet je alleen nog een winkel uitzoeken waarbij je je meubel kopen. Het goede nieuws is dat veel meubelzaken ook een online winkel hebben en daar kun je het assortiment bekijken vanuit het gemak van je eigen woning. Kies een aantal opties uit, bekijk de meubels in het echt en maak een beslissing. Vergeet niet ook de nodige kwaliteitscontroles uit te voeren. Met deze informatie weet je zeker dat je een meubel gaat kopen dat je vele jaren plezier zal brengen. Twijfel je toch? Laat Nancy HomeStore je overtuigen!

Tags:  

Leave a reply