Een projectiescherm kopen: waar moet ik op letten?

Als je optimaal gebruik wilt maken van een beamer is het aan te raden om ook een projectiescherm te kopen. Natuurlijk is het mogelijk om de beelden van de beamer te projecteren op een witte muur, maar de kwaliteit van de beelden laat dan vaak te wensen op. De bewegende beelden verliezen hun intensiteit, de teksten zijn niet goed leesbaar. Bij een projectiescherm is dit niet het geval. Dus hoewel een projectiescherm kopen een investering is, is het wel een noodzakelijke investering; alleen met een projectiescherm kun je volop genieten van de voordelen van een beamer. Maar als je zo’n projectiescherm koopt, waar moet je dan op letten? In dit artikel zullen wij deze vraag voor jou beantwoorden, zodat jij het juiste projectiescherm aan kunt schaffen. Hierbij gaan we in op twee onderdelen: de verschillende varianten en de afmetingen. Beide zijn van groot belang bij de aankoop.

De te kiezen varianten als je een projectiescherm gaat kopen

Fabrikanten en aanbieders van projectieschermen doen vaak alsof er ontelbaar verschillende soorten projectieschermen zijn, zodat ze zich kunnen onderscheiden van de concurrentie. In feite zijn er echter maar twee soorten projectieschermen, namelijk: vaste projectieschermen en mobiele projectieschermen. Als je een projectiescherm gaat kopen, is het echter wel van belang dat je wat dit betreft de juiste keuze maakt. Koop je namelijk een vast projectiescherm, terwijl je het scherm op verschillende locaties wilt gebruiken, dan kom je voor problemen te staan. Een vast projectiescherm is namelijk een projectiescherm dat je op één plek neerzet en vanaf dan altijd daar gebruikt: je kunt dit type scherm niet verplaatsen. Met mobiele projectieschermen kan dit wel. Laatstgenoemde projectieschermen kunnen namelijk opgerold worden en elders weer in elkaar gezet worden.

De afmetingen van een projectiescherm

Wat u verder in het oog moet houden bij de aanschaf zijn de volgende dingen: het formaat, de hoogte en de beeldverhouding. Bij het formaat moet u vooral letten op de afstand tussen de beamer en het scherm: hoe verder deze van elkaar afstaan, hoe groter het scherm moet zijn. De hoogte van het projectiescherm is op dezelfde manier afhankelijk van de hoogte van de beamer. Belangrijk bij de beeldverhouding, tot slot, dat ook hier de beamer aansluit bij het projectiescherm. Er zijn namelijk drie beeldverhoudingen voor projectieschermen (1:1, 4:3 en 16:9), die hetzelfde moeten zijn als de beeldverhouding van de beamer. Is dat niet het geval dan zal een deel van de projectie naast het scherm kunnen vallen.

 

Bron: https://www.projectieschermen.com

 

Leave a reply