Het hele jaar plezier van je tuin met terrasoverkappingen

Er zijn veel redenen om te kiezen voor terrasoverkappingen. Misschien wil je graag vaker buiten kunnen zitten. Overkappingen zorgen ervoor dat je tijdens een zomerbuitje toch kunt genieten van een kop koffie buiten zonder nat te worden. Als je zijpanelen aansluit, zit je bovendien uit de wind en kun je ook in de herfst en vroege winter genieten van het zonnetje. Bovendien staat een terrasoverkapping prachtig. Zelfs uit puur decoratief oogpunt zou je kunnen kiezen voor een zo’n prachtig bouwwerk!

De constructie van de overkapping

Je zult een hoop keuzes moeten maken. Het begint met de plaatsing van de constructie. Wil je deze tegen je huis plaatsen als een verlenging, of wil je de constructie liever koppelen aan bijvoorbeeld een tuinhuis? Voor overkappingen die verbonden zijn aan je woning heb je meestal een vergunning van de gemeente nodig. Voor constructies die gekoppeld zijn aan een tuinhuis geldt dat meestal niet. Een volgende belangrijke keuze: de afmetingen. Hoeveel ruimte heb je beschikbaar en hoeveel ruimte is wenselijk? Hopelijk liggen die twee bij elkaar in de buurt.

Terrasoverkapping-plaatsen

Open of dicht, schuifdeuren of klapdeuren, zonnescherm of niet

Misschien zie je met name constructies voor je die geheel open zijn, zoals bijvoorbeeld een terrasoverkapping met doek. Wist je dat je echter ook kunt kiezen voor wanden van glas? Dit heeft als voordeel dat je ook tijdens koudere maanden kunt genieten van de terrasoverkapping. Als je kiest voor wanden, moet je ook kiezen voor een type deur. Een reguliere klapdeur is mogelijk, maar schuifdeuren behoren ook tot de mogelijkheden. Ook het dak kan overigens van glas zijn, zoals bij terrasoverkappingen van Weinor. Vervolgens kies je voor een zonnescherm, of juist niet.

De keuze voor materiaal: aluminium terrasoverkapping, of hout, of…

Verschillende materialen zijn geschikt voor de constructie. Een aluminium terrasoverkapping komt veel voor en met een goede reden, want het heeft veel voordelen. Kunststof is vergelijkbaar met aluminium: duurzaam, praktisch en strak. Een houten overkapping is ook mogelijk en geeft weer een totaal andere uitstraling.

Ga voor kwaliteit en stijl

Terrasoverkappingen kun je in verschillende stijlen bouwen of laten bouwen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een veranda look, zoals de porches van chique huizen in de zuidelijke staten van de VS. De constructie zal dan van hout zijn en een wat oudere uitstraling hebben zonder truttig te worden. Je kunt ook een moderne, strakke look bewerkstellingen. Kies dan voor aluminium of kunststof en veel glas. Uitgangspunt zou hier zijn: less is more. Tot slot is een Franse stijl mogelijk, waarbij je meer romantische en natuurlijke invloeden meeneemt in de uitstraling. Denk hierbij ook aan een constructie die uit hout is opgebouwd.

Leave a reply