Het inschakelen van een verhuisbedrijf

Verhuizen op zich is over het algemeen iets wat je niet graag doet. Voordat je gaat verhuizen, komen er heel wat werkzaamheden op je af. Vaak komt er veel meer bij kijken dan je vooraf denkt. Natuurlijk kun je een verhuizing helemaal zelf doen en daardoor veel geld besparen. Toch is dat niet voor iedereen weggelegd. Er zijn ook mensen die wel zelf willen verhuizen, maar het niet kunnen. Personen die een fysieke beperking hebben, kunnen niet zelf verhuizen. Ook zijn er veel ouderen die niet meer zelf kunnen verhuizen. Voor deze groepen mensen is het belangrijk dat er andere mogelijkheden zijn. Je kunt de verhuizing dan aan een verhuisbedrijf uit Etten-Leur overlaten. 

Werkzaamheden voor de verhuizing 
Voordat je gaat verhuizen, is het maken van een goede planning belangrijk. Maak een nauwkeurige checklijst, zoals Atmyhome.nl eerder heeft aangegeven, voordat je gaat verhuizen. Wanneer het dan zo ver is, kun je gewoon je checklijst afwerken. Je zult dan niets vergeten. Zo kun je dus voortijdig ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld de verhuisdozen in huis hebt. Ook kun je bekijken of je een tijdelijke opslag nodig hebt. Je moet ook denken aan het tijdig opzeggen van je energiecontract en het oversluiten van de verzekeringen. Je kunt al deze zaken ruim voor de tijd dat je daadwerkelijk gaat verhuizen afgehandeld hebben. 

Verhuisbedrijf 
Wanneer je contact opneemt met een verhuisbedrijf, kun je samen tijdens een gesprek bespreken wat er allemaal gedaan moet worden. Het is belangrijk dat je een bedrijf neemt met gediplomeerde werknemers. Bij zo’n bedrijf kun je bij een verhuizing het beste alle werkzaamheden uit handen geven. Tijdens de verhuizing zullen de gediplomeerde werknemers gebruik maken van de modernste apparatuur. Daarbij kun je denken aan liften en rolcontainers. Al je spullen zijn tijdens de verhuizing verzekerd wanneer je gebruik maakt van een verhuisbedrijf. Doordat je alle werkzaamheden uit handen geeft, pakken ze de totale inboedel zelf in. Ook de meubels uit elkaar halen en het verwijderen van de lampen worden als voorbereidende werkzaamheden door de werknemers van het verhuisbedrijf uitgevoerd. Je kunt zelfs de afspraak maken, met de vertegenwoordiger van het verhuisbedrijf dat de woning schoon zal worden opgeleverd. 

Offerte 
De kosten tussen de verhuisbedrijven kunnen behoorlijke prijsverschillen zijn. Daarom is het belangrijk door meerdere een offerte te laten maken. Alle werkzaamheden moeten tijdens het gesprek goed op papier worden gezet, zodat alle werkzaamheden ook daadwerkelijk punt voor punt in de offerte vermeld staan. Wordt er afgesproken dat ze voor de verhuizing de meubels uit elkaar halen, moeten ze die op de plaats van bestemming ook weer in elkaar zetten. Ook worden de meubels op de plaats gezet waar je ze daadwerkelijk wilt hebben. Je kunt de offertes, die je ontvangen hebt, onderling vergelijken. Neem dat verhuisbedrijf waarin je een goed vertrouwen hebt, ook al is het niet de goedkoopste. Ook de duurste is niet altijd de beste. Voordat je tekent, moet je de offerte samen nog een keer goed doorspreken. Je kunt dan nog aanvullingen op de offerte aanbrengen. Ben je het samen eens dan kun je de offerte samen ondertekenen. De verhuizer zal op de afgesproken dag de spullen verhuizen.

Leave a reply