Hoe je je kelder droog houdt

Een vochtige, muffe kelder kan een nachtmerrie zijn. Niet alleen richt het een ravage aan op je bezittingen, maar het kan ook ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken voor jou en je gezin. Gelukkig zijn er enkele stappen die je kunt nemen om je kelder droog en gezond te houden. Laten we eens onderzoeken wat die stappen zijn.

Identificeer de bron van vocht

De eerste stap om je kelder droog te houden is het identificeren van de bron van het vocht. Komt het van buiten of van binnen? Als het van buiten komt, zoek dan naar mogelijke bronnen zoals lekken in de muren of het dak, water dat door scheuren in de fundering naar binnen sijpelt, of condensatie door een hoge vochtigheidsgraad buiten. Als het van binnen komt, kijk dan of er geen kapotte leidingen of slecht werkende apparaten zijn die overmatige vochtophoping kunnen veroorzaken.

Repareer lekkages onmiddellijk

Als je eventuele bronnen van lekkage hebt geĆÆdentificeerd, pak ze dan onmiddellijk aan. Dicht eventuele scheuren in de muren of fundering af met waterdichte kit en repareer kapotte leidingen of defecte apparaten zo snel mogelijk. Zo verminder je de hoeveelheid vocht die je huis binnenkomt en minimaliseer je het risico van schimmelgroei en andere gerelateerde gezondheidsproblemen. Zo kan je op kelderwaterdicht.nl altijd terecht voor de juiste hulp.

Installeer een ontvochtiger

Een luchtontvochtiger is een uitstekende manier om de vochtigheid in je huis onder controle te houden en overmatige vochtophoping in je kelder te voorkomen. Hij onttrekt vocht aan de lucht en slaat het op in een reservoir dat geleegd kan worden als het vol is. Dit helpt de luchtvochtigheid laag te houden en houdt je kelder altijd droog en comfortabel. Bovendien, als je een bestaand HVAC systeem in je huis hebt, overweeg dan om een humidistaat te installeren die automatisch aan/uit gaat, afhankelijk van hoe vochtig het in je huis is.

Conclusie

Een kelder droog houden hoeft niet moeilijk te zijn – maar het vergt wel inspanning! Bronnen van lekkage opsporen en snel verhelpen is de sleutel tot het voorkomen van verdere waterschade. Bovendien zal het installeren van een luchtontvochtiger (of humidistat) je helpen de luchtvochtigheid in je huis laag te houden – zodat je kelder niet alleen vrij is van vocht, maar ook van schadelijke schimmelsporen! Met deze tips in gedachten houd je je kelder zeker het hele jaar door droog!

Bron: https://kelderwaterdicht.nl

Tags:  

Leave a reply