Hoe kies je het perfecte marmer voor je keuken?

Marmer is een tijdloos materiaal dat elke keuken een luxueuze uitstraling kan geven. Maar met zoveel verschillende soorten marmer om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Hier leggen we uit waar je op moet letten bij het kiezen van marmer voor je keuken, en ook wat tips over hoe je het moet onderhouden als je eenmaal het perfecte exemplaar hebt gevonden. 

Soorten marmer

De eerste stap bij het vinden van het perfecte marmer voor je keuken is het begrijpen van de verschillende beschikbare soorten. De populairste soorten marmer zijn Carrara, Calacatta en Statuary marmer. Elk type heeft zijn eigen unieke kenmerken, dus het is belangrijk om ze allemaal te bekijken voordat je een beslissing neemt. 

Carrara marmer is een klassieke optie met witte of grijze adering in de hele steen. Het is ook een van de minst dure marmersoorten vanwege de overvloed aan steengroeven over de hele wereld. Calacatta marmer is vergelijkbaar in kleur, maar heeft een meer uitgesproken adering en een hogere kwaliteit dan Carrara marmer. Het is meestal duurder dan Carrara, maar nog steeds toegankelijk in vergelijking met andere marmersoorten op de markt. Statutair marmer tenslotte heeft een elegante witte achtergrond met donker grijze aders erdoorheen – dit type marmer wordt beschouwd als een van de meest luxueuze op de markt en wordt vaak gebruikt in top restaurants en hotels. 

Onderhoudstips 

Als je eenmaal je perfecte marmer voor je keuken hebt gekozen, zijn er enkele onderhoudstips die je moet volgen om het er jarenlang zo mooi mogelijk uit te laten zien. Ten eerste is het belangrijk om geen agressieve chemicaliën zoals bleekmiddel of ammoniak op je marmeren oppervlak te gebruiken – deze chemicaliën kunnen na verloop van tijd de verzegeling afbreken en verkleuring of etsing van je stenen oppervlak veroorzaken. Ten tweede, vermijd waar mogelijk morsen – als er toch iets op je oppervlak gemorst wordt, ruim het dan onmiddellijk op met warm water en milde zeep (en vermijd opnieuw agressieve chemicaliën). Zorg er tenslotte voor dat je je marmer minstens eenmaal per jaar opnieuw verzegelt om het te beschermen tegen slijtage. 

Vind het perfecte marmer voor je keuken

Het vinden van het perfecte marmer voor je keuken kan overweldigend zijn, maar dat hoeft niet als je rekening houdt met alle hierboven genoemde factoren! Met een beetje onderzoek en planning kun je een prachtig stuk marmer vinden dat jaren meegaat en er toch goed uitziet! En vergeet niet de juiste onderhoudstips te volgen, zoals het vermijden van agressieve chemicaliën en het regelmatig opnieuw verzegelen – dit zal ervoor zorgen dat je mooie stuk steen bestand is tegen dagelijks gebruik zonder na verloop van tijd te verbleken of beschadigd te raken! Bezoek eens www.purenaturalstone.com voor meer informatie. Veel succes!

Tags:  

Leave a reply