Hoe repareer je de meest voorkomende deurproblemen

Deze waardevolle tips kunnen u helpen om uw deuren weer in goede conditie te krijgen.

Als er een deur in je huis is die niet goed werkt, wanhoop dan niet. We hebben een reeks snelle en eenvoudige reparaties voorbereid die zorgen voor elke deur die vastloopt, kraakt, zwaait of een ander defect vertoont.

Deuren die in de bovenste hoek van het blad draaien

Dit is een veel voorkomende klacht, omdat het gewicht van de deur de neiging heeft om deze naar beneden te trekken, waardoor er een hoeking ontstaat in de buurt van het bovenste scharnier.

Hierdoor leunt de deur tegen de stop in die hoek. Om dit probleem te verhelpen, verwijdert u een of twee van de schroeven die het scharnier tot aan de aanslag vasthouden.

Idealiter worden deze schroeven vervangen door nieuwe, die lang genoeg zijn om alle registers te passeren en zo de drempel te bereiken. Vergroot zo nodig de bestaande gaten om de bevestiging te vergemakkelijken. De nieuwe langere schroeven zullen de deur terugtrekken en tegen de aanslag drukken, waardoor de druk die voorheen bestond wordt weggenomen.

Deuren die op andere delen van het blad draaien

Probeer je eerst te herinneren wanneer dit probleem begon. Is het iets dat alleen in de winter voorkomt? Als dat het geval is, is er waarschijnlijk sprake van een seizoensgebonden zwelling, die optreedt wanneer het hout vocht uit de lucht absorbeert.

Zorg ervoor dat de deur direct wordt blootgesteld aan het weer, zoals regen en vochtigheid. Gebrek aan zonneschijn kan ook een probleem zijn, omdat het zichzelf niet volledig kan uitdrogen.

Wees voorzichtig bij het ontwerpen van een deur in de winter of bij zeer vochtig weer. Bij de productie van een nieuwe deur in deze omstandigheden kan het zijn dat deze, wanneer hij droogt, andere maatregelen voorstelt als gevolg van vochtverlies.

Als het probleem niet te wijten is aan seizoensgebondenheid, zoek dan naar scheuren in de muur of plaatsen rond de deur. Dit kan duiden op nivelleringsproblemen, veroorzaakt door mogelijke veranderingen in de zetting van het huis, of er kan een eenvoudige droging van het houten frame zijn geweest, vooral in nieuwe huizen.

Deuren die niet gesloten blijven

Als de deur moeilijk sluit of als er meer kracht nodig is om hem te monteren, is de eerste stap het controleren van de vorm waarin de deur is geĆÆnstalleerd. Als de bovenhoek naar beneden gekanteld is, probeer dan langere en grotere schroeven te installeren, zoals hierboven beschreven.

Anders moet het slot, dat boven of onder de ideale locatie moet worden geplaatst, opnieuw worden afgesteld. Als er slechts een kleine aanpassing nodig is, probeer dan de opening uit te lijnen om deze groter te maken als dat nodig is.


Deuren die lawaai maken
Over het algemeen betekent het dat wanneer een deur kraakt, de scharnieren vuil, droog of verroest zijn. Het is vaak genoeg om er olie op te doen. Maar als ze vuil zijn met verf of stof, kunt u de scharnieren het beste verwijderen, reinigen, smeren en opnieuw installeren.

Een houten deur kan ook lawaai maken omdat de scharnieren losse pinnen hebben. Normaal gesproken hoeven ze alleen maar aangedraaid te worden; als het niet werkt, vervang ze dan door grotere pinnen van hetzelfde kaliber.

Tags:  

Leave a reply