Hoe zorg je ervoor dat de kinderkamer opgeruimd blijft?

Een opgeruimde kinderkamer, dat is tegenwoordig bijna zeldzaam. Kinderen spelen graag en ‘vergeten’ dan om het speelgoed op te ruimen. Het is vaak een hele uitdaging om ervoor te zorgen dat je kids de kinderkamer netjes houden. Hieronder volgen een aantal tips om de kinderkamer netjes te houden.

1. Zorg voor voldoende opruimmogelijkheden. Opruimen gaat natuurlijk niet als er geen meubels zijn om de spullen in op te bergen. Je hebt dus een aantal kastjes nodig. Probeer kastjes te vinden die zo min mogelijk ruimte in beslag nemen, maar die wel veel ruimte bieden. Een kastje met een paar schapjes is daarom ideaal, zo benut je alle ruimte die een kastje te bieden heeft en heb je geen nutteloze ruimte in de kast waar je niets in kunt zetten.

2. Zorg ervoor dat alle spullen netjes gesorteerd opgeruimd worden. Speelgoed kun je bijvoorbeeld sorteren op soort. Zo heb je misschien een bak of lade met allemaal speelgoedauto’s en in het vakje ernaast ruimte voor alle voetballen. In een echte meisjes kamer kun je de barbies, de poppen en de prinsessenjurken sorteren. Vertel aan je kids precies wat waar hoort te liggen en zorg ervoor dat de spullen na gebruik altijd weer netjes op dezelfde plek worden teruggelegd.

3. Gebruik ook ‘lege’ ruimtes. Dit soort ‘lege’ ruimtes, worden vaak nergens voor gebruikt. Dit kan een ruimte bovenop de kast zijn, maar bijvoorbeeld ook de ruimte onder het bed. Het is vaak een redelijk grote ruimte die niet gebruikt wordt. Je kunt onder het bed misschien wel een paar opbergboxen kwijt waar je (alle) knuffels in kunt bewaren. Of een kist met allemaal race auto’s of de speelgoed muziekinstrumenten. Let er wel op dat de kist die je hiervoor aanschaft de juiste afmeting heeft, hij moet er natuurlijk wel onder passen!

4. Hang een paar leuke kinder kapstokken op. Er zijn veel leuke kapstokken verkrijgbaar voor kinderkamers. Kledingstukken die normaal door de hele kamer verspreid liggen, kunnen je kids nu makkelijk zelf ophangen aan de kapstokhaakjes. En ze vinden het waarschijnlijk nog leuk ook! Zeker als je een kapstok kiest in de vorm van het favoriete dier van je kind!

Leave a reply