Hoe zorg je voor een luxe badkamer?

Na een zware week ben je in het weekend aan ontspanning toe. Het is dan altijd fijn om een heet bad te pakken. Als je een grote badkamer hebt dan kan je veel meer erin zetten dan alleen een bad. Je kan je badkamer upgraden tot een luxe badkamer. Vaak staan er in een luxe badkamer dingen die niet noodzakelijk zijn maar wel een toegevoegde waarde hebben.

De betegeling

Voordat je meubels erin gaat zetten moeten de vloer en wanden betegeld worden. Omdat de badkamer al zo groot is, worden er meestal iets donkere kleuren gebruikt. Lichte kleuren laten de badkamer immens groot lijken. Voor een luxere uitstraling is het leuk om te kiezen voor tegels met bijvoorbeeld mozaïek. Verder is het leuk om te variëren met badkamertegels, die kan je dan 3D laten uitsteken waardoor je een illusie van een rotswand creëert. Een andere eyecatcher zijn de Portugese badkamertegels, je kan ze zelf laten bedrukken in de gewenste kleur en patroon. Zo kan je zelf voor een luxe uitstraling zorgen.

De noodzakelijke spullen

Natuurlijk moeten de basisbenodigdheden er ook in. Daarbij moet je denken aan een wastafel, toilet en een bad en/of douche. Je kan het zo luxe maken als je zelf wilt. Omdat je veel ruimte hebt, is het ook belangrijk om die te benutten. Zo kan je de douchecabine super groot maken. Als je toch meer van een bad houd of allebei wilt, dan kan je het bad vrijstaand maken. Verder heb je nog een wastafel nodig. Voor een luxe wastafel kan je bijvoorbeeld een dubbele wastafel installeren. Daarnaast ga je gebruik maken van duurdere materialen en meubels, om voor de luxe uitstraling te zorgen.

De extra toevoegingen Een luxe badkamer is natuurlijk niet voor niks luxe. Je zet er namelijk dingen in die niet noodzakelijk zijn maar wel enige toegevoegde waarde hebben. Zo kan je bijvoorbeeld een bidet erin zetten. Voor als je van warmte houdt kan je er een infrarood sauna inzetten. Naast een leuke gadget blijkt het ook een wondermiddel te zijn. Het is namelijk goed voor de huid en spieren daarnaast versterkt het de bloedvaten en het hart. Eigenlijk kan je zo een sauna ook gewoon als noodzakelijk zien omdat het goed is voor de gezondheid.

Tags:  

Leave a reply