Informatie betreffende hottubs

Een hottub is een houtgestookt buitenbad. In de meeste hottubs zitten banken waar de bezoekers plaats op kunnen nemen. Ook zijn ze vaak rond van vorm. Het water in de hottubs is gevuld met water wat opgestookt wordt door een interne of externe houtkachel. Meestal wordt het water opgewarmd naar 37.5 graden Celsius. De meeste hottubs zijn gemaakt van hout, maar de laatste jaren worden ze ook vaak van kunststof gemaakt. De hottub komt oorspronkelijk uit gebieden die dichtbij de Noordpool liggen zoals Scandinavie. Deze landen zijn namelijk rijk aan natuurlijke warmwaterbronnen en hierdoor is het idee opgekomen warme baden te integreren. Zo werden er lang geleden al houten baden gemaakt welke verwarmd werden met een houtkachel. Op dit moment zijn er veel mensen in Scandinavie die een houtgestookte hottub in bezit hebben. Ook wordt het product steeds geliefder in andere plekken in Europa.

Hottubs zijn ook makkelijk in gebruik. Je moet ze eerst vullen met water voordat je begint met stoken. Wanneer je begint met stoken in de hottub kachel zal het water na eenn of twee uur op een aangename temperatuur komen. Dit is echter wel afhankelijk van de grootte van de hottub, de sterkte van de kachel en de temperatuur van het water. Het voordeel van een hottub is het feit dat je deze op elk moment in het jaar kunt gebruiken.

Je moet een hottub echter wel goed onderhouden. De kuip is gelukkig gemakkelijk te reinigen. Zo kun je met schoonmaakmiddelen en een doekje de kuip snel netjes en schoon krijgen. Er zijn verschillende manieren om het water in een hottub te onderhouden. Wanneer je ervoor kiest geen reinigingsmiddel in het water te gebruiken, zal het water maximaal één week te gebruiken zijn. Wanneer je wel een reinigingsmiddel wil gebruiken kun je het beste kiezen voor een middel dat het water vanuit de kern zuivert. Hierdoor kun je het water langer gebruiken. Een voorbeeld van zo een middel is Aqua Kristal. Ook kun je gebruik maken van een zandfilterpomp. Deze reinigt het water en maakt het helemaal vrij van vuil. Hierdoor zal het water ongeveer een maand tot anderhalve maand goed blijven. Als je dan ook nog kiest voor een UV- filter, heb je het voordeel dat je 90% van de bacterien doodt, waardoor het wel 2 tot 2.5 maanden goed blijft. Het is hierbij wel van belang dat je het water regelmatig moet testen op zijn waardes en moet je middelen toevoegen om het water in de juiste conditie te houden.

Een voorbeeld van een webshop welke hottubs aanbiedt is Hottub. Je kunt ze vinden in diverse soorten en maten. Als je liever een jacuzzi aan wil schaffen kun je terecht op de link Jacuzzi van de website van Fonteyn. Ook deze baden vindt je in diverse soorten en maten en je kunt er zelfs voor kiezen bepaalde accessoires er bij aan te schaffen.

Tags:  

Leave a reply