Je huis verkopen op jouw manier

Als het erom gaat je huis te verkopen, denk je meestal meteen aan een makelaar. Maar is het eigenlijk mogelijk om zelf je huis te verkopen? Een makelaar kost immers veel geld. Het antwoord hierop is ja. Alle taken van een makelaar kun je ook op jezelf nemen. Dit kun je vaak zelfs beter dan een makelaar, want je kent je huis natuurlijk het best. Hieronder hebben we enkele tips verzameld om het je gemakkelijker te maken om je woning te verkopen.

Plattegrond laten maken

Als je je huis wilt verkopen, is het handig om een plattegrond van je woning te laten maken. Dit geeft een potentiële koper veel helderheid en maakt de advertentie aantrekkelijker. Een geïnteresseerde kan zo veel gemakkelijker de indeling van je woning bekijken. Dit kan het verschil maken tussen een gemiste kans en een verkoop.

Geef zelf de rondleiding

Niemand kent je huis beter dan jezelf. Dus is het een goed idee om de rondleiding zelf te geven. Je kent de mooiste hoeken van je woning, en ook de minder mooie. Je moet je rondleiding wel voorbereiden, want de rondleiding zelf is niet alles. Zo moet je huis bijvoorbeeld goed opgeruimd zijn. Laat je privé spullen niet overal liggen. De potentiële koper moet erover na kunnen denken dat dit zijn huis zou kunnen worden. Iemand anders zijn spullen ruïneren dit beeld. Eerste indruk is ook belangrijk. Ja ze zijn er om de woning te zien, maar daarvoor moeten ze een goed gevoel krijgen. Dit goed gevoel gaan ze dan aan de woning hechten.

Mooie foto’s

Een opgeruimde woning is net zo belangrijk voor als je foto’s trekt voor je advertentie. Een kamer die niet is opgeruimd, is niet aantrekkelijk op een foto. Als de woning mooi is kan het nog altijd zijn dat iemand niet naar de advertentie kijkt, omdat de foto’s niet mooi zijn.

Bron: https://eigenaar.nl/

Tags:  

Leave a reply