Kiezen voor een tweedehands bureaustoel?

Er zijn meerdere redenen waarom je voor een tweedehands bureaustoel zou kunnen kiezen. Bureaustoelen zijn redelijk prijzig dus is het altijd een hap uit je budget. Terwijl je er een van iemand kan overkopen in een goede staat en die persoon kan plezieren met het feit dat hij ervan af is. Het is dus een win-winsituatie, jij tevreden met je ‘nieuwe’ bureaustoel en de verkoper tevreden dat hij een centje extra heeft en dat hij ervan af is. Er zijn ook wel een aantal factoren waar je voor moet opletten.

Voordelen

Er zijn heel wat voordelen bij het kopen van een tweedehands bureaustoel. Het is namelijk zo dat er iets wordt hergebruikt. Dit is heel goed voor het milieu. Aangezien deze niet naar het containerpark gebracht moet worden en het dus uiteindelijk ook niet in een of andere verbrandingsoven terecht komt, zal het veel gunstiger zijn voor het milieu. Even ter informatie, deze processen stoten heel wat koolstofdioxide en giftige stoffen uit. Het is ook zo dat bij het kopen van een tweedehands bureaustoel, zoals eerder vermeld, beide partijen tevreden zijn, namelijk de koper en de verkoper.

Nadelen

Helaas zijn er ook nadelen aan het kopen van een tweedehands bureaustoel. Je moet aandachtig op zoek gaan naar een goede bureaustoel die in degelijke staat is en er is geen zekerheid dat die wel de juiste afmetingen heeft. Je vindt ze ook niet zomaar op elke hoek van de straat, dus zal je op een site op zoek moeten gaan naar de gepaste bureaustoel voor jou. Spijtig genoeg is het hierdoor mogelijk dat je niet meteen vindt wat je zoekt en je dus dagelijks de site zal moeten checken. Voor deze verscheidene zaken te achterhalen, staat er heel wat opzoekwerk te wachten. Natuurlijk moet je er ook rekening mee houden dat de verkoper heel ver weg kan wonen en hierdoor is het ook weer nadelig voor het milieu.

Waar moet ik voor opletten?

Het is belangrijk dat je als koper niet te snel handelt en dan achteraf thuiskomt met een verkeerd product. Op een foto ervan kan het er heel goed uit zien, dan zie je het plots in het echt en ben je teleurgesteld. Het is dus belangrijk om goed op te letten als je een artikel van een andere persoon thuislaat leveren (ook zal dit extra kosten met zich meebrengen). Eén van de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden is de staat waarin het product zich bevindt. Bij een tweedehands bureaustoel moet je dan vooral opletten dat de rugleuning niet te versleten is, want dit kan wijzen op veelvoudig gebruik. Aangezien de verkoper er veel heeft ingezeten betekent het ook dat de vorm van zijn rug in de stoel staat. Dit kan dan slecht voor jou zitten of in het slechtste geval zelfs schadelijk zijn.

Leave a reply