Lekdetectie voor de CV ketel

Heb je last van een lekkage in je woning? In sommige gevallen komt dit door de CV ketel. Om deze lekkage op te sporen, kun je gebruik maken van een lekdetectie. Deze zal er voor zorgen dat het lek opgespoord wordt en dat er een uitgebreid rapport verschijnt waarin precies vermeld staat wat er aan de hand is. Dit zal er voor zorgen dat er onnodig hak- en breekwerk voorkomen wordt. Daarnaast weet je ook aan voorhand wat er precies mis is. Hierdoor kan het voorkomen dat je in plaats van een reparatie, een nieuwe CV ketel aan moet schaffen. Dit zal dan ook veel moeite besparen!

Een lekdetectie voor de CV ketel laten uitvoeren

Wanneer je last hebt van een lekkage in de CV ketel, kun je een lekdetectie laten uitvoeren. De voordelen van een lekdetectie voor de CV ketel lopen erg uiteen. Allereerst kan er in veel gevallen hak- en breekwerk voorkomen worden wanneer je een lekdetectie uit laat voeren. Deze detectie zorgt er namelijk voor dat de exacte locatie van het lek opgespoord wordt. Na een uitgebreide rapportage over de lekkage kan de loodgieter erg precies te werk gaan. Daarnaast kan een detectie ervoor zorgen dat je in plaats van reparatie gaat voor vervanging. Dit is in veel gevallen gewenst doordat je dan zeker weet dat je niet binnen enkele jaren alsnog de CV ketel moet vervangen. Dit zal dan ook erg veel geld kunnen besparen. Ten slotte zorgt een lekdetectie er ook voor dat je zeker weet dat je de goede bron te pakken hebt. Wanneer je geen lekdetectie uitvoert, kan het zo zijn dat je kleinere lekkages niet verhelpt. Dit zal in eerste instantie geen problemen geven, maar na een tijdje zal het op gaan spelen. Hierdoor krijg je later dan alsnog een lekdetectie en zal de loodgieter opnieuw moeten komen. Laat je CV ketel dan ook tijdig controleren en zorg ervoor dat wanneer er een lek is, er eerst een goede lekdetectie uitgevoerd wordt. Dit zal veel geld besparen in de toekomst!

Methode om lekdetectie uit te voeren

Om de lekkage zichtbaar te maken, kunnen er verschillende technieken gebruikt worden. Een van de meest gebruikte methodes is middels een thermografische camera. Deze camera geeft de CV ketel in verschillende kleuren weer op een beeldscherm. Doordat er gewerkt wordt met warmte en koude beelden, kan een lekkage opgespoord worden. Het is namelijk zo dat wanneer er een lekkage is, deze een andere temperatuur aanneemt dan zijn omgeving. Het water is namelijk nooit precies op kamertemperatuur en zal tevens ook een andere temperatuur aannemen wanneer het de leiding verlaat. Een andere methode is via een ultrasoon geluid. Dit geluid zal naar de CV ketel gestuurd worden. Doordat het lek het ultrasoon geluid op een andere manier terug zal kaatsen, zal de lekkage zichtbaar worden. Hierdoor wordt de exacte plek van het lek erg goed zichtbaar. Dit ultrasone geluid is niet schadelijk voor mensen of dieren. Je kun dan ook gewoon thuis blijven!

Bron: Renovatienieuws.nl

Tags:  

Leave a reply