Maak zelf een salontafel van steigerhout!

Ben je op zoek naar nieuwe meubels, maar kun je nergens een salontafel vinden die aan al jouw eisen voldoet? Of vind je die wel, maar zijn ze allemaal aan de dure kant? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om zelf een salontafel van steigerhout te maken, als je handig bent! In dit artikel vertellen we je hoe je dat het beste aan kan pakken. 

Kies eerst een soort steigerhout

Misschien weet je dit niet, maar er zijn verschillende soorten steigerhout. Ga je voor een karakteristieke uitstraling, dan kun je het best kiezen voor vurenhout. Dit hout is al eerder gebruikt en heeft weer en wind al doorstaan. Daardoor heeft het een rustieke uitstraling en is het ook erg duurzaam. Ga je toch voor een strakke tafel zonder oneffenheden, kies dan voor onbehandeld steigerhout. Beiden kun je in iedere grote bouwmarkt kopen. Wanneer je naar de bouwmarkt gaat om steigerhout voor je salontafel te kopen heb je verschillende latten en planken nodig. Laat je adviseren of zoek bouwtekeningen van steigerhouten salontafels op op internet. 

Zo maak je zelf een eigen salontafel van steigerhout

Naast latten en planken, heb je natuurlijk ook gereedschap nodig om een steigerhouten salontafel te maken. Denk daarbij aan een schroefmachine en een goede boor. Daarnaast heb je natuurlijk ook een schuurmachine, beits en een kwast nodig om het hout mee af te werken. Vervolgens kun je dit stappenplan volgen: 

  • Behandel het hout met beits zodat het goed beschermd is
  • Zet het tafelblad in elkaar 
  • Maak de tafelpoten en bevestig deze aan het tafelblad
  • Werk de tafel af met een afwerkingsproduct

Meubelwielen monteren

Veel steigerhouten salontafels zijn voorzien van wieltjes. Erg handig, want zo kun je de salontafel makkelijk verplaatsen! Daarnaast kunnen meubelwielen ook een leuke toevoeging zijn aan de algehele uitstraling van de tafel. Kies bijvoorbeeld voor stoere, zwarte wielen of ga voor vintage wielen met een roestige look! Je kunt de meubelwielen gemakkelijk online bestellen bij een speciaalzaak als WielenOutlet. Daar vind je alle wielen die je je maar kunt wensen. Ze worden snel geleverd en zijn makkelijk te monteren.  

Tags:  

Leave a reply