Meerpuntssluitingen en andere beveiligingstips

Je veiligheid is zeer belangrijk, daar twijfelt niemand aan. Je kunt hier invulling aan geven op tal van manieren en dat is helemaal aan jou, maar we vinden het wel heel belangrijk dat je goed geïnformeerd bent en dat je weet wat je doet. Je kunt daar bijvoorbeeld meerpuntssluitingen voor inzetten. Dit type slot is een favoriet van ons, erkende slotenmakers en vele andere huiseigenaren. Het gebruik hiervan leidt tot vele beveiligingsvoordelen en dat is precies wat je wilt! We vertellen je in deze blog daarom alles over het gebruik van deze meerpuntssluitingen, maar ook over enkele andere beveiligingstips. Lees je mee om je huis, jou en de mensen die je lief hebt beter te kunnen beschermen? 

Meerpuntssluitingen; wat zijn ze?

In tegenstelling tot traditionele sloten die slechts één punt vergrendelen, bieden meerpuntssluitingen meerdere vergrendelingspunten langs de lengte van de deur. Ze ‘grijpen’ als het ware in je deur en dat dan op meerdere punten. Bovendien kunnen dit een verschillend aantal punten zijn. Sommige meerpuntssluitingen grijpen bijvoorbeeld op 3, en sommige op wel 6 of zelfs 9 punten in de deur. Dat is allemaal helemaal aan jou en de noodzaak voor de extra beveiliging. Wel is het goed om te weten dat de installatie van dit type sloten ook wat lastiger is. Omdat het gecompliceerdere sloten zijn, is de installatie vanzelfsprekend ook gecompliceerder. 

Extra beveiliging met meerpuntssluitingen

Maar waarom zijn die meerpuntssluitingen nou veiliger dan? Nou, zoals we je al hebben uitgelegd, vergrendelen traditionele sloten slechts op één punt, waardoor de deur gevoelig blijft voor inbraakpogingen. Meerpuntssluitingen vergrendelen de deur op meerdere punten, waardoor het voor indringers veel moeilijker wordt om binnen te komen. Dit maakt het vrijwel onmogelijk om de deur open te breken zonder de juiste sleutel. Dit betekent ook dat de deur opentrappen, met een stormram te werk gaan of zelfs een breekijzer meenemen vrij weinig nut heeft. Áls het ze al lukt, duurt dit onwijs lang. 

Camera’s en licht om je huis

Los van meerpuntssluitingen kun je natuurlijk nog een aantal andere dingen ondernemen om je huis wat veiliger te maken. Zo is het aan te raden om eens te kijken naar het nemen van camera’s en het verzorgen van extra verlichting in en om je huis. Camera’s én licht in je tuin hebben een afschrikkend effect. Hoe dat met camera’s zit, is natuurlijk vrij vanzelfsprekend. De verlichting snappen de meeste mensen echter niet en dat is zonde. Als je verlichting in je tuin hebt, zorgt dat ervoor dat het voor mensen moeilijker wordt om zich te verstoppen. Dat is een groot nadeel voor inbrekers! 

Een hond

De eeuwenoude oplossing tegen inbrekers; een hond! Een meerpuntssluiting of een camera is leuk en aardig, maar als er íets afschrikt voor een inbreker, is het wel een hond. Het is aan jou de keuze of je hieraan wil beginnen omdat het met behoorlijk wat verantwoordelijkheden gepaard gaat, maar wij raden het ten zeerste aan. Of het nu een golden retriever is of een Mechelse herder; jij bepaalt het, een afschrikkend effect heeft het sowieso. 

Laat jouw slot ook installeren door een erkende slotenmaker.

Leave a reply