Onze eigen veilige haven

Onze tuinen bieden een zee van mogelijkheden. Het is immers een plekje van ons huis waar we alles helemaal zelf kunnen indelen, van de bloemen tot de schutting. Alles kan gepersonaliseerd worden en zo worden gebouwd dat het precies aansluit bij wat jij mooi en prettig vindt. Laat het bovenal duidelijk zijn dat een tuin een plek zou horen te zijn waar je tot rust kunt komen. Waar je even alles los kunt laten en zowel ’s winters als ’s zomers heerlijk kunt ontspannen. Of dat nu onder een warmtelamp of onder een warme zon is.

Begin bij het uiterste

Om je tuin meer en meer je eigen gevoel te geven kun je beginnen bij de uiterste omheining. Sommigen van ons kiezen graag voor een stenen muur. Daarmee sluit je jezelf af van je buren en buitenwereld en dit bevordert uiteraard de rust enkel meer. Wat je ook kunt doen is een houten schutting laten zetten. Deze kun je bijvoorbeeld weer laten begroeien met een mooie klimop. Ook biedt een houten schutting meer mogelijkheden tot verven bijvoorbeeld. Wat eveneens afhankelijk is van het materiaal van je omheining is het hang en sluitwerk dat je gaat gebruiken.

Goede afsluiting

Hoe eigen een tuin ook is, hier geldt ook dat je het moet kunnen afsluiten wanneer je wilt. Hang en sluitwerk is een cruciaal onderdeel en wanneer je kiest voor stenen muur zal je ander materiaal moeten gebruiken dan weer je vertrouwt op hout. Laat jezelf door goed over informeren bij tuincentra waar je alles aanschaft. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om zelf iets te maken, maar wees in dat geval zeker van wat je nodig hebt. Zoek ideeën op het internet of ga eens na wat vrienden hebben gekozen. Zo weet je zeker dat je tuin precies eruit komt te zien zoals jij wilt.

Leave a reply