Optimaal genieten in je tuin!

Wanneer je een woning hebt met een tuin, wil je uiteraard optimaal genieten van je tuin! Zo gauw het Nederlandse weer het toelaat, wordt de tuin betrokken bij het huiselijke leven. Een praktische tuin waar je gezelligheid en ontspanning kunt ervaren. Maak bijvoorbeeld een gedeelte van je tuin uniek met een lounge gedeelte. Je kunt bij het lounge gedeelte aluminium barsets voor in de tuin plaatsen. Meer idee├źn om optimaal te kunnen genieten in je tuin, lees je hieronder!

Onderhoudsvrije tuin

Genieten van je tuin met weinig ondehoud, kan dat? Ja hoor dat kan! Kies voor een onderhoudsvrije tuinafscheiding zoals een prachtige duurzame (composiet) schutting. Je kunt allerlei decoratieve toevoegingen kiezen voor aan de schutting. Schroef er bijvoorbeeld een mooie plank tegen aan, waar je glazen met kaarsjes op kunt zetten. Hang er zwevende planten aan of een mooie buitenlamp. Je kunt prachtige planten in je tuin plaatsen, die weinig onderhoud nodig hebben. Vraag bij tuincentra’s naar de juiste planten voor bijvoorbeeld een zonnige tuin of schaduwrijke tuinen. Met planten maak je een tuin vrolijk en er komen vlinders enz op af.

Overkapping in je tuin

Om een knusse zithoek te verwezenlijken in je tuin, kun je kiezen voor een overkapping. Zo zit je droog bij regen, in de schaduw bij zon en heb je geen last van buren die je tuin in kunnen kijken. Je kunt tuinoverkappingen in verschillende modellen kopen en van uiteenlopend materiaal. Er bestaan houten overkappingen en overkappingen met helder polycarbonaat. Kijk bij verschillende showrooms voor meer stijlen overkappingen. Vraag vooraf offertes aan om prijzen te vergelijken. Met een overkapping in je tuin, kun je langer ‘s avonds genieten in je tuin. Je kunt er gezellige verlichting in ophangen en een (elektrische) tuinhaard in plaatsen. Je kunt inplaats van een loungehoek ook een werkplek maken onder de overkapping. Zo kun je optimaal genieten van je tuin, terwijl je aan het werk bent. Je kunt wanneer je een overkapping niet ziet zitten, kiezen voor een ruime zonnewering. Denk maar aan een luxe grote parasol of elektrische zonnewering vanuit de muur. Veel tuinplezier gewenst!           

Leave a reply