Regelmatig dakonderhoud is essentieel voor een mooi dak

Iedereen wil zijn of haar woning zo mooi mogelijk, iets wat persoonlijk bij hen past. We zijn het vaak wel over één ding eens: we houden van een nette uitstraling, vooral als het gaat om de buitenkant van de woning. Toch is er één onderdeel dat te veel over het hoofd wordt gezien: je dak. Niet alleen belangrijk voor de uitstraling, maar ook je eigen bescherming. Met regelmatig dakonderhoud houd je je dak van mooie kwaliteit.

Waarom is dakonderhoud zo belangrijk?

Dakonderhoud is om verschillende redenen belangrijk:

  • Door regelmatig dakonderhoud heb je een grote kans hoge dat je reparatiekosten of dakrenovaties kan vermijden. Zo bespaar je op den duur vrij veel.
  • Worden er toch kleine beschadigingen gevonden? Vaak zijn deze makkelijk en snel op te lossen.
  • Door een dakonderhoud, in combinatie met een dakreiniging, heb je weer een mooi dak.
  • De levensduur van je dakbedekking wordt aanzienlijk langer.

Zoals je leest is dakonderhoud dus ontzettend belangrijk, voor zowel de uitstraling als gezondheid van het dak. Maar wanneer is het tijd voor een dakonderhoud?

Wat gebeurt er bij een dakonderhoud?

Een dakonderhoud begint meestal met een dakinspectie. Hierbij wordt de conditie van het dak gecontroleerd. Hierin wordt duidelijk wat de staat is van het dak en welke actie nodig is. Meestal worden eerst kleine reparaties uitgevoerd gevolgd door een grondige dakreiniging. Daarna krijg je vaak het advies om preventieve maatregelen te nemen, bijvoorbeeld een dakcoating.

In ernstige gevallen moeten er gedeeltes van de dakbedekking worden vervangen.

Dakonderhoud: twee keer per jaar

We raden aan elk jaar twee keer een dakonderhoud in te plannen. Zo kunnen kleine beschadigingen snel worden gevonden en opgelost. Kleine problemen kunnen al vrij vlot uitgroeien tot grote beschadigingen – mocht dit gebeuren ben je vaak een stuk duurder uit.

Daarbij verleng je dus ook de levensduur van je dakbedekking. Elke soort dakbedekking heeft een eigen levensduur. Door regelmatig onderhoud haal je het maximale uit de levensduur en kan je die dure en grote dakrenovatie lang uitstellen.

Tags:  

Leave a reply