Snelcursus airco reinigen in 2022

Om uw airco sterk en gezond te houden, is het belangrijk om deze minimaal twee keer per jaar goed schoon te maken. Dit voorkomt niet alleen nare geurtjes van de airconditioner, maar voorkomt ook  inefficiënt en niet koel genoeg gebruik. Volg deze stapsgewijze schema’s om uw airconditioner volledig te reinigen!

Voorbereidingsmiddelen

Om de binnen- en buitenkant van uw airconditioner goed te reinigen, zijn enkele voorbereidingen nodig. Neem een ​​ontvetter en ontsmettingsmiddel, stofzuiger en borstel mee. Deze  heb je nodig om je airco te beschermen tegen stof en vuil.

Stap 1

Nu  alles klaar is, is het tijd om  te beginnen. Over het algemeen hebben airconditioners geen speciaal onderhoud nodig. Het wordt echter aanbevolen om het luchtfilter van de airconditioner regelmatig te reinigen. Door al dat stof doet de airco het niet. Stofzuig eerst de bovenkant van het filter. Op deze manier verwijderen we al een aanzienlijk deel van  dit stof. Daarna kunt u het afwassen met warm water en milde zeep. Zorg ervoor dat het filter droog is wanneer u het terugplaatst in de airconditioner.

Stap 2

De spoel bevindt zich in een apart compartiment van de airconditioner. Ze zorgen ook  voor veel vocht in de zomer, dus ze moeten regelmatig worden schoongemaakt. Naast al dit vocht vangt de spoel ook bacteriën en virussen op. Je kunt je voorstellen dat dit erg ongezond is en soms voor nare geurtjes zorgt. Reinig de buitenkant van de spoel met een borstel.

Stap 3

De buitenunit heeft een afvoergat. Deze verzameld alle vuile waterdruppels. Leeg de opvangbak en maak deze regelmatig schoon. Pas op dat u het niet beschadigt.

Stap 4

Controleer de koelvloeistofdruk. Op deze manier kunnen niet-uniforme drukniveaus worden gedetecteerd. Hiermee wordt u gewaarschuwd voor lekkages of andere onregelmatigheden. Wanneer de druk stabiel is, wordt de levensduur van de airconditioner verlengd.

Stap 5

Ontsmet af en toe uw airconditioner volledig. Dit doe je met een ontsmettingsmiddel, zoals een ontsmettingsmiddel dat bacteriën en andere schimmels doodt. Vooral de buitenkant van de airco kan door verschillende weersomstandigheden erg vuil worden.

Piest.nl

Als je al deze stappen volgt, is je airconditioner helemaal schoon en netjes. Airconditioners zijn in principe zeer onderhoudsvriendelijk. Slechts twee keer per jaar heeft het wat meer aandacht nodig. Airco kopen in Enschede? Bij Piest bent u aan het juiste adres. Wij helpen u graag!

Leave a reply