Tips voor een milieuvriendelijkere verwarming in huis

Het liefste gaan we zo veel mogelijk van het aardgas af, omdat dit schadelijk is van het milieu. Veel verwarmingen gebruiken dit echter nog als belangrijkste bron om je woning te kunnen verwarmen. Daarom is milieuvriendelijkheid en zuinigheid de laatste jaren uitgegroeid tot een echte trend waar veel mensen zich bij aansluiten. Een duurzaam alternatief voor bijvoorbeeld je cv-ketel is de warmtepomp. In tegenstelling tot de meeste verwarmingen maakt deze enkel gebruik van elektriciteit. Er zijn verschillende soorten warmtepompen die allen een andere hernieuwbare bron als warmtebron hebben. Wil je graag meer weten over de warmtepomp? Lees dan snel verder!

Installeer een warmtepomp

De warmtepomp is een van de meest innovatieve systemen als het gaat om het duurzaam en effectief verwarmen van je woning. Tegenwoordig zijn deze systemen zo ver ontwikkeld dat ze niet meer onderdoen voor de reguliere verwarming. De lucht warmtepomp bijvoorbeeld gebruikt de warmte van de lucht om je woning te verwarmen. De lucht die onttrokken wordt aan de omgeving wordt gebruikt om water mee te verwarmen en dit leidt tot de stijging van de temperatuur in je huis.

Maakt optimaal gebruik van het systeem

Het verwarmen van je huis wil je zo efficiënt mogelijk doen. Dit houdt in dat de kosten voor het stoken zo laag mogelijk moeten zijn en het effect van de verwarming juist zo hoog mogelijk. Hoe behaal je dit doel eigenlijk? Het is belangrijk dat er zo min mogelijk warmte ontsnapt, zodat je woning langer op temperatuur blijft en je verwarming minder vaak aan hoeft. Vandaar dat een goede isolatie nodig is. Dubbel glas helpt bijvoorbeeld aanzienlijk om de warmte in je woning te houden, maar ook tochtstrip tussen de deuren kunnen helpen om de warmte in het huis te houden.

Een warmtepomp voor elke situatie

Iedereen heeft een andere woonsituatie misschien woon je in een oud of juist heel moderne woning, je bent net verhuisd of je woont al jarenlang op hetzelfde adres. Verschillende situaties vraagt ook om verschillende verwarmingen voor je woning. De warmtepomp is een goede optie als je een modern huis hebt, maar ook in een oudere woning kan het geïnstalleerd worden. Een nieuw huis is namelijk voorzien van de beste isolaties en de isolatie van je woning is ontzettend belangrijk als je graag wilt dat je warmtepomp optimaal werkt. Gelukkig kan er ook in een oudere woning, na een aantal aanpassingen, een warmtepomp geïnstalleerd worden.

Leave a reply