Tips voor een warm interieur, ook in de winter

Een woning moet het warm, gezellig en knus zijn. Dan pas voelt het als thuis. Dit artikel levert een aantal tips die je helpen om dit effect te bereiken. Hou je misschien meer van andere stijlen? We hebben nog veel meer interieur tips.

Bereik veel met licht

Een van de meest spraakmakende aspecten van een interieur is licht. Een mooi interieur valt in het niets als het te donker belicht wordt, maar een simpel interieur kan al flink wat indruk maken als je het maar goed verlicht. Voor een warm, gezellig interieur is het aan te raden om naar de wat warmere lampen te kijken. Deze schijnen wit met een tintje geel, of zelf wat oranje als je heel warm gaat. Ga hier niet te ver in want bedenk ook dat dit een leefomgeving is. Van warm licht wordt je sneller moe dan van koud licht, en gekleurd licht kan ook alles binnen die ruimte verkleuren, zoals het eten wat je eet of het boek dat je leest.

Voeg volume toe

Om een interieur extra warm te maken hoef je vaak niet enorm veel aan de opstelling te veranderen, maar moet je vooral diepte en volume toevoegen. Dit doe je door bijvoorbeeld meer tapijten of matten neer te leggen, of bepaalde zitmeubelen als stoelen en banken meer te beleggen met kussens en dekens.

Werk met rustiek materiaal

Om toe te voegen aan dit knusse, gezellige gevoel kun je vooral rustieke materialen gebruiken. Hieronder vallen materialen zoals donker hout, ruwe steen en ongepolijst metaal. Deze hebben een warm, vurig uiterlijk en laten ons meteen meer welkom voelen.

Open haard

Wat is er nou gezelliger dan met een dekentje en een kop thee voor een warm knisperende open haard zitten? Als je het misschien niet aandurft om een volledig werkende open haard te installeren, zijn er ook genoeg opties voor een kunstmatige. Deze werken uiteraard niet hetzelfde, maar het warme effect komt zeker terug!

 

Tags:  

Leave a reply