Tuinkamer of serre inrichten

Een tuinkamer is een plek in huis om heerlijk te genieten en tot rust te komen. Er komt veel licht binnen, waardoor het lijkt alsof je buiten zit, zonder de lasten van regen of kou. Toch brengt het inrichten van een tuinkamer veel problemen met zich mee: wat voor meubels zet je er neer en hoe decoreer je jouw tuinkamer het beste?

Tuinkamer of serre inrichten

Loungemeubels

Het voordeel aan een tuinkamer is dat je er meubels voor binnen kan neerzetten, terwijl het lijkt alsof je buiten zit. Dit maakt het verleidelijk om prachtige bankstellen en fauteuils in je tuinkamer te plaatsen. Echter, vanwege het vele licht wat binnen komt is het mooier om voor iets minimalistisch te gaan. Zo is het beter om niet erg kolossale meubels te gebruiken, denk hierbij bijvoorbeeld aan een chaise longue, of een zitzak met lage salontafel, of een aantal bijzettafeltjes. Pas wel op met de kleuren van je meubels: deze kunnen door de zon verkleuren. Ook zwarte meubels kunnen erg warm worden.

Decoratie

Het decoreren van een tuinkamer is lastiger: je kan er geen schilderijen ophangen of spelen met kunstmatige belichting. Toch is het mogelijk om een leuke sfeer te creƫren in je tuinkamer door middel van decoratieve toevoegingen. Je zou hierbij er voor kunnen kiezen om planten (eventueel op een sokkel of zuil) neer te zetten. Dit zorgt voor een natuurlijke uitstraling, waardoor je de buitenomgeving als het ware naar binnen in je tuinkamer haalt. Een andere, wat minder voor de hand liggende, optie is een leuke bio-ethanol haard. Een klein vuurtje in het midden van je tuinkamer zorgt voor een extra gezellige sfeer, waar je het hele jaar door van kan genieten. Tegenwoordig vind je veel bio-ethanol haarden met een erg modern uiterlijk. Dit past perfect binnen de minimalistische inrichting van jouw tuinkamer.

Tags:  ,

Leave a reply