Vintage in je woonkamer

Een vintage interieur

Je kunt je huis inrichten met verschillende stijlen. Strak en modern, Scandinavisch of met design meubels. Maar tegenwoordig zie je ook veel inrichtingen met een vintage look. Maar wat verstaan we nou precies onder vintage? De woorden vintage en retro worden ook nog eens vaak door elkaar heen gebruikt, maar er zit wel degelijk een verschil in.Vintage items komen uit de jaren vijftig tot begin jaren tachtig en hebben duidelijke sporen van gebruik. Denk hierbij aan krassen, schuur- en slijtplekken op de verf of verweerd hout.Retro artikelen daarentegen zijn nieuw en gebaseerd op de jaren zestig en zeventig.

Vintage in je woonkamer

Wonen in een huis met een vintage stijl wil niet zeggen dat je huis volstaat met alleen maar oude, gebruikte meubels. Juist door te combineren met andere interieurstijlen en enkele vintage stukken eraan toe te voegen, krijg je de unieke stijl die je voor ogen hebt.

Een vintage interieur heeft als basis over het algemeen de kleuren wit en bruin en wordt aangevuld met themakleuren waarbij je moet denken aan olijfgroen, donkergeel of diep blauw, maar ook pastelkleuren lenen zich hier uitstekend voor. Zolang de kleur maar warm is past deze prima in een vintage inrichting.

Niet alleen de kleuren en meubelstukken bepalen een vintage interieur. Door te werken met accessoires breng je eye catchers in je huis die de sfeer gaan bepalen en het plaatje compleet maken.Een vintage staande lamp naast je favoriete stoel of een wand behangen met een print uit de jaren zeventig zijn de details die het doen.Een oude vaas, een ouderwets hobbelpaard of een verweerd houten krukje; alles is mogelijk om je vintage woonkamer te perfectioneren.

Maar waar vindt je dat unieke stuk?

Er zijn verschillende woonwinkels die vintage stukken aanbieden. Online is er ook veel te vinden.Maar kijk ook eens bij je (groot)ouders op zolder of ga naar de kringloopwinkel om jouw unieke vintage look te creƫren!

Leave a reply