Vloerverwarming prijs en hoe het kostenplaatje eruit ziet

Je zit er over na te denken om vloerverwarming aan te schaffen. Je hebt gelezen over de vele voordelen ervan en je bent verkocht. Je vraagt je echter wel af hoe het precies zit met de kosten. Je hebt niet voor niks gezocht op “vloerverwarming prijs”. Je bent uitgekomen op dit artikel en dat is best wel logisch. In deze tekst zal er namelijk inderdaad op de kosten van een vloerverwarming worden ingegaan. Hoe zijn de kosten precies opgebouwd? En is de prijs het waard? Je ontdekt het allemaal als je deze tekst goed doorleest. Waar wacht je dan nog op?

Hoe de vloerverwarming prijs zijn opgebouwd

De prijs bestaat uit verschillende aspecten. Je hebt de installatiekosten en de kosten die uiteindelijk maandelijks op je energierekening verschijnen. Als we even uitgaan van het gemiddelde, dan ben je zo’n €50- per vierkante meter voor het plaatsen ervan. De energiekosten die heb je uiteraard zelf in de hand. Zet je de verwarming hoger dan gebruik je uiteraard meer dan wanneer je de vloerverwarming constant laag hebt staan. Dat is niet meer dan logisch. De vloerverwarming prijs heb je dus voor een klein deel zelf in de hand. Er zit zelfs een voordeel verbonden aan de energiekosten. Dat voordeel lees je in de volgende alinea.

Kostenbesparing

Wat blijkt nu? Over het algemeen zet men de vloerverwarming vaak 1 à 2 graden lager dan elk ander verwarmingssysteem. Je denkt nu misschien dat die 2 graden het verschil echt niet zullen maken. Echter zit je hier fout. Er is geconcludeerd dat een verschil van 1-2 graden kan zorgen voor een maandelijkse besparing van 10-20% op de energierekening. Dat is nog eens flink besparen! Dus vloerverwarming prijs? Die haal je er zo uit met de forse besparing op de energie dat je verbruikt.

Het kostenplaatje

Dus hoe zit het nu dan precies? Hoe bereken je de kosten? Aan de ene kant betaal je waarschijnlijk rond de €50- per vierkante meter. Bepaal hoe groot het oppervlak is waar de vloerverwarming uiteindelijk komen moet. Doe dit oppervlak keer 50 en je hebt de kosten voor de installatie te pakken. Aan de andere kant valt er een besparing op de energierekening te verwachten van 10 tot 20 procent. Bekijk wat je nu maandelijks kwijt bent en bereken hier 15% van (het gemiddelde van 10 en 20). Dat is de maandelijkse besparing. Je zou nog kunnen kijken na hoeveel maanden je het bedrag van de installatie eruit hebt gehaald. Dit doe je door de kosten van installatie te delen door de besparing per maand. Nu kun je voor jezelf overwegen of je de vloerverwarming prijs het waard vindt om over te stappen op vloerverwarming.

In het kort, wat is er nu besproken? Eerst is er gezegd hoe de kosten van vloerverwarming precies zijn opgebouwd. De kosten blijken te bestaan uit installatiekosten en energiekosten. Verder is besproken dat mogelijk zou kunnen besparen op de energiekosten in vergelijking met wat je nu betaald. Tot slot het kostenplaatje met berekeningen.

Leave a reply