Wanneer is de inrichting van je huis het hoge prijskaartje waard?

Je huis moet je thuis zijn. Je moet er jezelf kunnen zijn en helemaal tot rust kunnen komen. Daarom richten de meeste mensen het ook zo in dat alles precies naar hun wens is. Het probleem is echter dat de geen twee mensen hetzelfde zijn en dat niemand dezelfde inrichting wil hebben. Gelukkig is er meer dan genoeg keuze. Helaas zit daar ook een keerzijde aan. Unieke meubelen en accessoires hebben een hoger prijskaartje.

Om ervoor te zorgen dat je niet gelijk een fortuin kwijt bent aan je inrichting is het verstandig alles rustig op te bouwen. Maar waar begin je en wanneer is het het hoge prijskaartje waard?

Wanneer je het kan betalen

Het is een open deur in trappen, maar een stel waarbij beide personen een goed inkomen heeft kan eerder die mooie, dure bank kopen dan een student die net op kamers gaat. Het is belangrijk om prioriteiten te stellen. Als student zal je het dus eerder moeten doen met een tweedehands bank of een afdankertje van vrienden of familie. Dat betekent niet dat die student nooit iets moois kan of mag kopen, maar dat er voor alles een moment is. Die student kan namelijk beginnen met een goed matras en zo langzamerhand alles bij elkaar verzamelen.

Alles wat jou tussen jou en de grond zit

Een designtafel is mooi om te zien. Het past misschien perfect in je keuken of bij het schilderij van je oma, maar daar moet niet je prioriteit liggen. Je prioriteit moet bij de meubelen en artikelen liggen die jou scheiden van de grond. Denk hierbij aan stoelen, een bank, een bed, een matras, een hoofdkussen en ga zo maar door. Schoenen vallen hier in principe ook onder, want ook die zijn een laag tussen jou en de grond.

Alles wat jou van de grond scheidt heeft invloed op je postuur en je gezondheid. Een goede bank of een goed matras maakt al een enorm verschil en je zal merken dat je beter in je vel zal zitten en je houding verbetert. Wanneer je dan ook nog een latex hoofdkussen aanschaft zal je helemaal verschil merken!

Wanneer je toe bent aan iets nieuws, maar niet wil verhuizen

Wanneer je je droomhuis hebt gevonden wil je er over het algemeen niet meer weg. Toch wil je na een aantal jaar wel eens wat anders. Je kan dan je huis opnieuw inrichten en daarbij nieuwe meubelen kopen. Op deze manier ben je goedkoper uit dan een verhuizing, maar heb je toch een “nieuw” huis en woon je in hetzelfde mooie huis.

Tags:  

Leave a reply