Wat staat er allemaal in een bouwkundig rapport Utrecht?

Indien je vastgoed wenst te kopen spreekt het voor zich dat je niet voor vervelende verrassingen zal willen komen te staan. Dit geldt zeker niet voor de prijs die je moet betalen. Vastgoed is door de jaren heen aanzienlijk duurder geworden. Het spreekt dan ook voor zich dat je bij voorkeur geen euro teveel zal willen betalen. In de praktijk is het echter vaak moeilijk om te kunnen onderhandelen over de prijs van het vastgoed die wordt gevraagd, simpelweg omdat er heel wat potentiële kopers zijn. Deze potentiële kopers zorgen ervoor dat vastgoed toch wel altijd wordt verkocht. Dit mag een correcte prijs echter niet in de weg staan. Door het laten opstellen van een zogenaamd bouwkundig rapport Utrecht beschik je over een uitstekend document dat tijdens de onderhandelingen naar boven kan komen. Wil je hier nu graag meer over te weten komen? Lees dan vooral even snel verder!

Wat is een bouwkundig rapport Utrecht en hoe kan je ze verkrijgen? 

Het bouwkundig rapport Utrecht is een document dat voortvloeit uit het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring. Dit betekent dat ze het resultaat is van een visuele inspectie van het pand. Hierdoor kan verschillende schade duidelijk aan het daglicht worden gebracht. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om:

  • Vochtproblemen; 
  • Schade aan ramen en / of deuren; 
  • Beschadigde muren, vloeren of plafonds; 
  • Andere vormen van schade aan het pand zoals aan het dak; 

Naast bovenstaande zal er ook worden gecontroleerd door de bouwkundig expert hoe het is gesteld met het onderhoud van het pand. Zijn er binnen afzienbare tijd op dit vlak grote kosten te verwachten of niet? Ook deze zullen mee opgenomen worden in het bouwkundig rapport Utrecht. Ook dergelijke inschattingen zijn ongelofelijk belangrijk. Dit niet in het minst omdat ze natuurlijk wel gewoon betaald moeten worden en heel wat mensen genoodzaakt zijn om nagenoeg hun volledige budget te investeren in het pand dat ze wensen te kopen. Ook dergelijke informatie die wordt opgenomen in het bouwrapport is dus in ieder geval zeer belangrijk om aandacht aan te besteden.

Wat mag je niet verwachten van het bouwkundig rapport Utrecht? 

Bovenstaande informatie maakt duidelijk dat een bouwkundig rapport Utrecht alle informatie bundelt welke voortvloeit uit het laten uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Dit betekent dat er nooit voor de volle honderd procent duidelijk mee kan worden gemaakt wat nu echt alle mogelijke schade is waarmee je kan worden geconfronteerd. Het risico bestaat dan ook dat bepaalde schade aan het zicht onttrokken blijft. Op zich hoeft dat niet meteen zo’n groot probleem te zijn, maar het is wel iets om rekening mee te houden. Echt voor de volle honderd procent weten wat de exacte kosten zullen zijn waarmee je na aankoop mee geconfronteerd kan worden is echter niet mogelijk. Je moet dus toch nog altijd in de praktijk een bepaalde marge aanhouden.

Hoeveel kost het laten opstellen van een bouwrapport?

Het bouwkundig rapport Utrecht evenals de kosten die eraan verbonden zijn, zijn inbegrepen in de prijs die je moet betalen voor het laten uitvoeren van het bouwkundig onderzoek. Hoeveel deze kosten precies zullen bedragen is afhankelijk van de grootte van het pand. Beschik je bijvoorbeeld over een appartement? Dan zullen die kosten al snel rond de 300 à 400 euro zijn gelegen. Wanneer je over een vrijstaande woning beschikt bedragen die kosten in de praktijk al snel zo’n 500 euro of meer. Hoe groter het pand, des te hoger de kosten voor de bouwkundige keuring zullen komen te liggen. Aan het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring en aan het opstellen van een bouwrapport zijn dan echter geen (extra) kosten meer verbonden.

Leave a reply