Wat zijn de voordelen van een kokos schutting?

De kans is heel erg groot dat jij, als je nu naar je tuin kijkt, een houten schutting ziet. Veel mensen hebben dit, dus waarom jij niet. Op zich is dat een logische gedachte, maar wist je dat er ook een andere, misschien wel duurzamere keuze is. Denk eens aan een kokos schutting in je tuin. Waarom? Lees vooral verder! In dit blog lees je de voordelen van een schutting gemaakt van kokos.

Je kiest voor duurzaamheid

Duurzaamheid is anno 2023 heel erg belangrijk, dat mag geen nieuws zijn. Nu is een schutting misschien niet het eerste wat in je opkomt als je denkt aan duurzaamheid. Toch is een kokos schutting een stuk milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld een geïmpregneerde schutting van hout.

Kokos is namelijk veel beter bestand tegen allerlei soorten ongedierte en andere natuurlijke verschijningen zoals mos. De schuttingen gaan ook nog eens veel langer mee doordat de kokosvezels zijn gemaakt van een omhulsel van kokosnoot. 

Het zorgt voor een natuurlijke uitstraling

Kokos is uiteraard een natuurlijk product, dus een natuurlijke uitstraling is eigenlijk vanzelfsprekend. Toch kost het weinig moeite om te zorgen voor een extraatje aan de tuin. Door bijvoorbeeld af te wisselen in de kleur van de schutting lijkt het alsof je in een bosrijke omgeving woont. Dit effect krijg je ook door af te wisselen in de dikte van de kokos of wanneer je planten tegen de schutting op laat groeien. Door de structuur van de kokos hebben planten alles ruimte om te groeien én hebben ze genoeg houvast.

De schutting zorgt voor privacy

In principe zorgt iedere kwalitatief goede schutting voor privacy. Dit duurt alleen bij sommige schuttingen best wel een lange tijd. Plaats je bijvoorbeeld bomen aan de randen van je tuin, dan moeten deze eerst nog een flink stuk groeien voordat ze een goede lengte en breedte hebben bereikt. Bij een kokos schutting is dat gelukkig niet het geval, het geeft vanaf het eerste moment een gevoel van privacy. Bovendien is de schutting ook nog eens geluid geluidsdicht! Wat wil je nog meer.

Wissel af in materiaal

Weet je niet zeker of je je nieuwe schutting wil laten maken van kokos? Of vind je het wel een goed idee, maar niet voor je hele tuin? Geen probleem, je maakt je schutting een stuk origineler door af te wisselen in materiaal. Maak één zijde van de schutting bijvoorbeeld van hout, de andere zijde van bamboe en de achterkant van kokos. Dat scheelt je keuzestress en het zorgt voor een leuk uiterlijk van je tuin!

Leave a reply