Welke binnendeur past bij jou?

Bij het inrichten van een (nieuw) huis is het een van de dingen waar je een besluit over zult moeten nemen. Welke binnendeur of deuren gaan we kiezen? Dit is geen gemakkelijke keuze, want het aanbod is gigantisch, maar over smaak valt nu eenmaal niet te twisten dus ga op zoek naar de deur die bij jou past.

Laat je inspireren

Op internet zijn er veel websites die je kunnen helpen bij jouw keuze. Allereerst is het verstandig om een keuze te maken wat voor interieur je wild. Moet het strak wezen, kleurig of misschien wel landelijk. Bezoek eens wat woon blogs en laat je inspireren. Zo vonden we de website Nieuwewonen.be, welke veel blogs toont over wonen en interieur. Bekijk eens rustig en vind voor jezelf uit welk interieur type jouw voorkeur heeft.

Slechts een functie

Binnendeuren hebben maar 1 functie. Het afsluiten van een ruimte. Daar valt niet over te twijfelen. Maar voordat we kunnen kiezen welke deur dan het beste is, dienen we op nog meer punten te letten. Moet de deur naar binnen of naar buiten openen? Draait de deur naar links of naar rechts? Allemaal punten waar je in de eerste instantie niet op zou letten, maar die wel belangrijk zijn. En dan hebben we natuurlijk de opdekdeur en de stompe deur. De opdekdeur valt op het kozijn, de stompe deur in het kozijn.

De laatste keuze

Wanneer we voor onszelf bovenstaande vragen hebben beantwoord komt het moeilijkste, wat voor deur willen we? De kleur hoeven we niet op te letten, de meeste deuren worden in de grondverf geleverd en dien je zelf af te schilderen. Zo bepaal je met kleur de uitstraling. We kunnen kiezen voor een geheel dichte deur, maar er is ook een mogelijkheid voor een deur met glas. Dit geeft een landelijk en romantisch effect en heeft als voordeel dat de kamer groter lijkt omdat je door de deur heen kunt kijken. Voor dat je een deur koopt, laat je dus goed voor lichten en kies de deur die bij jou past.

Bron: Huisinspiratie.nl

Tags:  

Leave a reply