Welke voordelen zijn er verbonden aan een kweektafel?

We worden ons steeds meer bewust van het belang van gezonde voeding. Omwille van deze reden vinden steeds meer mensen het ook fijn om zelf de mogelijkheid te hebben om bijvoorbeeld hun eigen groenten te kunnen kweken. Dat hoeft in de basis niet zo’n probleem te zijn, alleen geldt hiervoor uiteraard wel een belangrijke vereiste. Om zelf je groenten te kunnen kweken is het namelijk wel een vereiste om over een tuin te beschikken… of toch niet? Er kan in de praktijk ook perfect gebruik worden gemaakt van een moestuinbak of een kweektafel. Deze laatste is eigenlijk gewoon een moestuinbak, maar dan op poten. Ben jij ook wel geïnteresseerd in het gebruik van een kweektafel, maar zou je graag eerst nog even alle voordelen die daaraan verbonden zijn op een rijtje willen zien staan? Dan is het zonder meer de moeite waard om je even te verdiepen in de hieronder terug te vinden informatie.

1.) Kweektafels bestaan in verschillende uitvoeringen

Allereerst zal je kunnen vaststellen dat het aankopen van een kweektafel in tal van verschillende uitvoeringen tot de mogelijkheden behoort. Dit betekent niet alleen dat een kweektafel verkrijgbaar is in verschillende afmetingen, daarnaast kan ook de aankoopprijs niet onaanzienlijke verschillen vertonen. Ben jij dus een beginnende kweker die het vooral moet stellen met een klein budget? Of heb je een wat groter geldbedrag te besteden voor een kwalitatieve kweektafel? In beide gevallen zal je kunnen vaststellen dat er altijd een exemplaar kan worden aangekocht die aan je vooropgestelde verwachtingen zal voldoen.

 2.) Leer kinderen (moes)tuinieren met een kweektafel

Heel wat ouders en zeker ook grootouders vinden het geweldig wanneer ze hun kinderen of kleinkinderen kunnen leren (moes)tuinieren. Het spreekt echter voor zich dat lang niet iedereen daarvoor over de vereiste hoeveelheid aan beschikbare ruimte in bijvoorbeeld een tuin beschikt. Dat hoeft ook niet! De komst van de kweektafel heeft er immers in de praktijk voor gezorgd dat het eigenlijk voor iedereen mogelijk wordt om zijn of haar kinderen of kleinkinderen de kneepjes te leren van het moestuinieren. Ook dit is dan ook beslist een interessant voordeel waar je op kan rekenen bij het gebruik van een kweektafel.

3.) Kweek lekker zelf je eigen kruiden en groenten

Het derde voordeel is natuurlijk het meest voor de hand liggend. Door gebruik te maken van een kweektafel is het eigenlijk altijd mogelijk om lekker zelf je kruiden en / of groenten te kweken. In het verleden was het zo dat dit eigenlijk voornamelijk… of beter gezegd uitsluitend was voorbehouden voor mensen met een tuin of moestuin. De komst van de zogenaamde kweektafel heeft daar nu uiteraard op een razend efficiënte manier verandering in gebracht.

4.) Een kweektafel kan al staand worden gebruikt

Iedereen die regelmatig in een tuin werkt weet het als geen ander. Klassiek tuinieren zorgt ervoor dat er heel wat moet worden gebukt en dat kan na verloop van tijd behoorlijk gaan wegen op je lichaam. Dat is niet het geval bij het gebruik van een kweektafel. Moestuinieren met behulp van een kweektafel kan dan ook altijd volledig rechtstaand gebeuren. Op deze manier kan er dan ook naar hartenlust worden gezaaid, gekweekt en gestekt.

Op Vertisign.nl vind je de beste kweektafels en moestuinzaden. Ook vind je hier inspiratie en tips bij het beginnen van je eigen moestuin in een kweektafel.

Tags:  

Leave a reply