Zo haal je de natuur in huis!

Ben je een buitenmens, dan heb je het liefst de natuur ook in huis. Het Nederlandse weer staat het nu eenmaal niet altijd toe om buiten te zitten. Wanneer je toch graag van de natuur wil genieten, kun je de natuur natuurlijk ook in huis halen! In dit artikel vind je heel wat inspiratie om dit te doen. 

Meubels met een natuurlijke uitstraling

Wanneer je meubels in huis hebt die gemaakt zijn van natuurlijke materialen, krijg je al snel het gevoel dat je lekker buiten zit. Natuurlijk kun je hiervoor naar elke woonwinkel, maar wanneer je echt authentieke en originele meubels in huis wil die niemand anders heeft, kun je beter naar een meubelmaker in Tilburg of een andere stad bij je in de buurt gaan. Deze kan meubels geheel op maat maken, zoals een mooie eettafel van teak of eikenhout. 

Haal planten in huis!

Het ligt natuurlijk erg voor de hand, maar wanneer je de natuur in huis wil halen, heb je planten nodig! Kies voor elke plant de juiste plek, want ook binnen is het belangrijk dat de plant voldoende (en niet te veel) zon krijgt, de juiste hoeveelheid water krijgt en goed verzorgd wordt. Ben je niet veel thuis, kies dan voor binnenplanten die niet veel verzorging nodig hebben. Je kunt ook meegaan in bepaalde trends, want kamerplanten zijn nu erg hip. Ga bijvoorbeeld voor de pannenkoekenplant of een monstera! Deze zijn hip en echte eyecatchers. 

Verf de muur in natuurtinten

Nederlanders staan erom bekend om witte interieurs te hebben. Waar ze bijvoorbeeld in Amerika elke muur een kleurtje geven, zijn wij Nederlanders daar niet zo van. Je hoeft natuurlijk ook niet elke muur in huis een kleurtje te geven, maar één muur kan prima. Kies dan bijvoorbeeld voor een grote muur achter de TV of achter de bank. Kies voor olijfgroen of roestbruin en creëer een natuurlijke sfeer in huis!

Kies voor openslaande deuren

Wanneer het te nat of te koud is om binnen te zitten, kun je natuurlijk nog wel de deuren open zetten. Wanneer je openslaande deuren naar de tuin hebt, lijkt het net alsof de tuin naar binnen komt. Zo kun je vanuit je huis, toch genieten van je tuin. Zorg voor grote ramen in je openslaande deuren. Wanneer het dan te koud is om de deuren open te zetten, kun je toch van de natuur in je tuin genieten!

Leave a reply