barcelona chair – barcelona chair replica

Barcelona chair – Barcelona chair replica

De Barcelona Chair is een met de hand gemaakte zetel, kenmerkend door zijn simpele vormgeving,zijn strakke lijnen en een afwerking tot in de puntjes. De ontwerpster Mies van der Rohe bracht hem op de markt in 1929 met een ontwerp dat staat voor ‘tijdloos’ en ‘universeel’. De bank dankt zijn naam aan wereldtentoonstelling in Barcelona waar hij werd voorgesteld. Een authentiek exemplaar kan oplopen tot 6000 euro, maar is een investering die zijn waarde blijft behouden.

Barcelona chair replica

Vanwege zijn kostprijs laten vele liefhebbers een replica maken, met zelf uitgekozen, materialen. Deze zijn uitermate kwaliteitsvol en een stuk voordeliger qua prijs.De Barcelona Chair replica‘s zijn al jarenlang beheerd. De materialen zijn een perfecte match van echt runderleer met een massief stalen frame. Dit zorgt voor een buitengewone en tijdloze uitstraling. De kussens zijn voorzien van met de hand gestoffeerde knopen die als het ware verzinken in het leder. De Barcelona chair replica waarborgt een formidabel zitcomfort.

De hocker

Met de bijhorende hocker of voetenbank heb je een perfecte toevoeging aan je barcelona chair. Hockers gebruik je ook als bevallig tafeltje voor kranten en tijdschriften. De Barcelona hocker past perfect bij deze fauteuil! Hij is uit hetzelfde runderleder, met een verchroomd frame en gecapitonneerd kussen. De Barcelona chair replica wordt samen als set met de hocker verkocht.

Verkooppunten

De exclusieve rechten liggen sinds 1948 bij het bedrijf Knoll die deze bekende stoel nog volledig met de hand vervaardigd. Prijzen zijn dan ook niet haalbaar voor ieders budget.
Via een aantal websites en winkels vind je gelukkig kopie├źn aan een betaalbare prijs. Twijfel je tussen een echte of een namaak. Koop dan de kopie als de kwaliteit even hoogwaardig is. De kleuren zwart, wit, cognac, rood en donker bruin zijn veelal voorradig en dus direct leverbaar. Neus even rond op het internet en je vindt vast een zaak die met vertrouwen en garantie verkoopt.

Leave a reply