Bijzettafeltjes: klein van stuk, maar groot in nut

Bijzettafels waren in de jaren 50 en 60 erg populair en ze zijn nu weer helemaal terug. Dankzij hun trendy en originele design springen ze tegenwoordig meteen in het oog. Het is een kunst om een bijzettafel te vinden die bij de stijl van je interieur van je woonkamer of eetkamer. Het slimste is om je inrichting te beperken tot een aantal basismaterialen en basistinten. Zo heb je bijzettafels van hout, metaal of plastic. Een verloren hoekje kan je zo nieuw leven inblazen met een mooie schemerlamp, en een moderne witte bijzettafel. Of kies een houten tafeltje voor een landelijke stoere stijl. Wil je liever een die minder opvalt? Dan kan je gaan voor een glazen bijzettafel. Zo vestig je de aandacht meer op andere voorwerpen in de buurt.

Deze veelzijdige meubeltjes hebben niet alleen een esthetische functie, maar ook een praktische functie. Een bijzettafel is een onmisbaar meubel waarop je jouw tijdschriften, afstandsbedieningen of tijdschriften kan leggen. Dan hoef je niet steeds op te staan wanneer je iets nodig hebt. Handig wanneer je bezoek hebt of lekker een film zit te kijken op de bank. Soms hebben ze zelfs een lade zodat je jouw spullen gemakkelijk kan opruimen. In je slaapkamer kan je er je sieraden en accessoires gemakkelijk in opbergen. Of je gaat juist voor een open bijzettafel zonder deur wat ideaal is om een plant in te zetten voor wat extra sfeer.

Verder kunnen bijzettafeltjes perfect gebruikt worden als kinderknutseltafel. Het is aan te raden een houten versie aan te schaffen omdat deze stevig is. Ook kunststof tafeltjes zijn aan te raden omdat deze goed beschermt zijn tegen krassen en makkelijk schoon te maken. Glas is minder kindvriendelijk en krast snel. Soms verkopen winkels ook bijzettafels in allerlei verschillende maten die je in elkaar kan schuiven. Ideaal wanneer je kinderen hun vriendjes en vriendinnetjes op bezoek hebben om te spelen.

Leave a reply