Drie gerenomeerde merken design meubels

Op het internet zijn we op zoek gegaan naar wat nu bekende merken zijn die de mooiste design meubels ontwikkelen en op de markt brengen. Tijdens onze zoektocht kwamen we terecht op de bekende website van meubelwebshop Flinders. Deze webshop biedt design meubels van allerlei topmerken. We noemen een aantal.

Het kersverse Hay

Hay is relatief nieuw in meubelland en bestaat sinds 2003. Naast Hay stoelen, tafels en kasten introduceerde Hay diverse andere woonaccessoires, zoals kussens, kapstokken en haken, plaids, lampen en fauteuils.

Hay is ongekend populair in de Benelux en niet onterecht. De ontwerpen zijn bijzonder en tijdloos en ook nog eens betaalbaar.

Designverlichtingsmerk Artimide

Artemide ontwerpt al sinds 1958 designverlichting. Hanglampen, vloerlampen, tafellampen, wandlampen: bij Artemide vind je designlampen in alle soorten en maten. En het is niet zomaar een merk. Het verlichtingsmerk wordt gezien als een van de grootste en meest gerenommeerde designverlichtingsmerken ter wereld! Dit komt mede door de vooruitstrevende kwaliteit van de lampen. Daarnaast zijn ze erg functioneel en prachtig vormgegeven.

Het zou goed kunnen dat je de klassiekers van Artimide al eens eerder hebt gezien, want ze komen veel voor in openbare gelegenheden als winkels, restaurants, werkplekken en hotels. Vooral de Artemide Tolomeo lampen zijn razendpopulair. Enkele fraaie collecties van Artimide zijn de Meteorite en de Tizio serie.

Het Italiaanse Kartell

Kartell is een Italiaans designhuis dat al meer dan vijftig jaar bestaat. De designmeubels van Kartell zijn inmiddels een vertrouwd gezicht in de woonwereld. Designstoelen als de Louis Ghost, Masters, Maui en Bubble Club zijn uitgegroeid tot ware iconen.

Kartell produceerde in de beginjaren voornamelijk auto-artikelen, maar had echt pas succes op het moment dat hij zich richtte op design meubels. Prijzen en nominaties volgden. Het designmerk is trotse eigenaar van negen Compasso d’Oro’s. Designiconen zijn de stoelen als Kartell Masters, de Kartell Louis Ghost stoel van Philippe Starck, de Kartell Componibili kastjes, de Kartell Bubble Club serie en de Kartell Bookworm kast van Ron Arad.

Leave a reply